alegeri parlamentare2
Un oraș și două comune din județul Buzău ar putea fi pe primele locuri în ceea ce privește prezența la alegerile europarlamentare iar asta nu pentru că buzoienii au devenit brusc interesați de cine îi va reprezenta la Bruxelles. Executivul a stabilit prin Hotărâre de Guvern ca alegerile anticipate din orașul Pogoanele și din comunele Valea Râmnicului și Ziduri să se desfășoare în același timp cu alegerile europarlamentare, în data de 25 mai, iar acest lucru este de așteptat să scoată a vot un număr mult mai mare de alegători decât ar face-o scrutinul european.
În orașul Pogoanele electoratul este chemat să își aleagă un nou consiliu local după ce vechiul deliberativ local a fost dizolvat în urma unor neînțelegeri între aleșii locali din PNL, PSD și PP-DD. Este de așteptat ca aici să se dea una dintre cele mai aprige bătălii electorale dat fiind că actualul primar, Florin Dumitrașcu care a fost ales pe liste PNL este în conflict deschis cu social-democratul Marian Ghiveciu, om născut în Pogoanele și ales deputat pe Colegiul 5 din care face parte și orașul din zona de câmpie a județului Buzău.
În celelalte două comune Valea Râmnicului și Ziduri localnicii sunt chemați la urne să își aleagă primarii după ce edilii aleși la scrutinul din vara anului 2012 au decedat iar acum administrațiile sunt conduse de viceprimari.
Programarea alegerilor anticipate în aceiași zi cu alegerile europarlamentare este de bun augur mai ales pentru scrutinul european la care nu se așteaptă o prezență prea sporită. De aceea este de așteptat ca dată fiind miza mult mai mare a alegerilor locale partidele politice care își vor arunca în luptă candidați pentru fotoliile de primari sau consilieri locali să acorde o atenție mult mai mare scrutinului local care va atrage de la sine o participare masivă și la europarlamentare.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.