E alertă la Spitalul Județean Buzău unde o bătrână internată la Interne a fost confirmată cu coronavirus. Femeia a fost testată pentru că urma să meargă la un azil.
În urma rezultatului care a ieșit pozitiv, DSP Buzău a demarat o anchetă epidemiologică și a trecut la testarea tuturor pacienților de pe secție și a cadrelor medicale.
În afara bătrânei de 87 de ani, se pare că mai sunt alți 4 pacienți infectați.
Nici un cadru medical, din primele testate la aflarea veștii că noul coronavirus a intrat la Interne, nu a fost găsit pozitiv, însă nu sunt gata toate testele.
Secția Interne a fost închisă. Nici un pacient nu mai este internat până când nu se va ști amploarea situației.

Cazul 105: pacient de sex feminin, în vârstă de 87 de ani, din municipiul Buzău, cu multiple comborbidități, internată la Spitalul Județean de Urgență Buzău. În data de 15 mai 2020, a fost investigată COVID-19 în vederea internării într-un cămin de bătrâni, rezultele fiind pozitive. Pacienta este asimptomatică și a fost internată la Spital Municipal din Râmnicu Sărat.

DSP Buzău a declanșat ancheta epidmemiologică, iar până în prezent s-a stabilit că pacienta nu a părăsit salonul în care era internată, iar personalul medical a purtat echipamentul de protecție complet. DSP a decis de primă intenție, investigarea tuturor pacienților de pe secție, precum și a întregului corp medical, cu recomandarea de a se evita internările și externările până luni, 18 mai.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.