Încă trei persoane internate în Secția Interne a Spitalului Județean Buzău au fost confirmate că fiind purtătoare ale virusului SARS-COV-2. Este vorba despre 2 bărbați și o femeie cu vârste între 68-88 de ani care se adaugă femeii de 87 de ani care era internată în spital de o săptămână și care a fost transferată deja la Râmnicu Sărat. Pacienții confirmați duminică sunt pacienți care fac parte din grupa de vârstă critică, pacienți cu diverse comorbidități în cazul cărora virusul poate căpăta forme destul de grave și care pot avea oricând nevoie de îngrijiri speciale.

Odată cu depistarea, sâmbătă, a primului caz de COVID-19 din Spitalul Județean Buzău s-a trecut și la testarea personalului medical de pe secția respectivă. În primă fază, testele au ieșit negative pentru cei câțiva angajați aflați în tură sâmbătă însă duminică s-a început testarea și pentru restul personalului fiind așteptate rezultatele analizelor.

În cadrul anchetei epidemiologice declanșate în Secția Medicală a Spitalului Județean de Urgență Buzău, în data de 16.05.2020, au fost testate 6 cadre medicale din tura de noapte și au rezultate negative, iar din totalul de 32 de pacienți testați, 3 au fost depistați pozitiv, astfel:

CAZUL 106 – pacient sex feminin, 88 ani, cu multiple comorbidități internată în Secția Medicală.

CAZUL 107 – pacient sex masculin, 71 ani, cu multiple comorbidități internat în Secția Medicală.

CAZUL 108 – pacient sex masculin, 68 ani, cu multiple comorbidități internat în Secția Medicală

Ancheta DSP este în desfășurare în acest caz.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.