colegiul mihai eminescu

Alertă de TBC la Colegiul Mihai Eminescu după ce un elev de clasa a XII-a a fost diagnosticat cu această afecțiune. Adolescentul a fost deja spitalizat în Secția Pneumoftiziologie a Spitalului Județean Buzău și primește tratamentul adecvat. Pentru a diminua riscul ca și alți elevi să se îmbolnăvească, conducerea Direcției de Sănătate Publică a dispus marți măsuri precise în unitatea de învățământ buzoiană.

Astfel, clasele de la etajul unde învață tânărul bolnav au fost dezinfectate. De asemenea, colegii adolescentului au fost trimiși la medic, pentru a vedea dacă vreunul din ei prezintă semne de boală. În plus, colegii băiatului diagnosticat cu TBC vor fi vaccinați.

Potrivit reprezentanților DSP Buzău, cel mai probabil, adolescentul a contractat bacilul responsabil de apariția tuberculozei de la un membru al familiei sale, însă nu sunt excluse nici alte surse de contaminare.

Tuberculoza este o boală periculoasă și extrem de contagioasă. Boala se manifestă prin stare de slăbiciune generală, pierderea în greutate, febră și transpirații nocturne. Simptomele tuberculozei pulmonare includ:  tusea persistentă,  expectorații sanguinolente și durere în piept.

La copiii de vârstă mică tuberculoza pulmonară se manifesta uneori doar prin oprirea creșterii sau un retard staturo-ponderal. Celelalte semne și simptome depind de localizarea bolii. Tuberculoza scade imunitatea organismului în general, sporind probabilitatea ca persoana afectată să contracteze alte boli sau determină agravarea celor existente.

Bolnavii cu TBC trebuie să urmeze o terapie curativă, care de obicei include două sau mai multe medicamente antituberculoase, timp de cel puțin șase luni. Din păcate, unii bolnavi nu respectă schema și durata de tratament. Astfel apare tuberculoza multirezistentă, transmisibilă altor persoane.

Cea mai bună metodă de protecție a copiilor contra tuberculozei este imunizarea cu vaccinul BCG.

 

C.D.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.