Victor Ionita

Decizie surprinzătoare a directorului medical al Spitalului Județean Buzău, dr. Victor Ioniță. Acesta și-ar fi dat demisia din funcția deținută în cel mai mare spital buzoian, urmare a măsurilor dispuse de comisia de disciplină în cazul copiilor legați de paturi la Pediatrie.
Victor Ioniță ar fi nemulțumit de decizia de a o destitui pe doctorița Carmencita Matei din funcția de medic șef al secției de Pediatrie în condițiile în care el, din postura de director medical și de membru în Comisia de Disciplină în care au fost audiate cele 17 cadre medicale, ar fi propus suspendarea din funcție a pediatrului pentru două luni.
În plus, Ioniță spune că la baza deciziei sale de a părăsi postul de director medical al Spitalului Județean ar sta și motive personale.
Contactat de Observatorul Buzoian, președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Județean Buzău, Laurențiu Gavrilă, nici nu a confirmat, nici nu a infirmat zvonul privind demisia din funcția de director medical al medicului Victor Ioniță. Gavrilă a declarat că știrea i-a ajuns la urechi în cursul după amiezii de marți, după deciziile anunțate împotriva a patru cadre medicale de la Pediatrie, în cazul copiilor legați de paturi, însă până acum nu a reușit să vorbească cu doctorul Ioniță ori să intre în posesia demisiei scrise.
Reamintim, Comisia de Disciplină a decis marți destituirea din funcția de șef la Pediatrie a medicului Carmencita Matei și a asistentei șef, Mircica Găzdaru. Aceeași comisie a hotărât în urma anchetei demarate la spitalul buzoian ca infirmiera și asistenta care erau de serviciu pe salonul unde au fost găsiți copiii legați de paturi să-și primească salariile diminuate cu 10 procente în următoarele două luni.
Nici una dintre cele 17 cadre sanitare audiate în scandalul copiilor priponiți nu a recunoscut că ar fi dispus ori legat micuții fără aparținători de zăbrele paturilor, în secția Pediatrie.
De menționat că împotriva managerului spitalului, dr. Marius Anastasiu, care a încercat să ascundă tot acest scandal, a amenințat jurnaliștii și a indus în eroare comisiile de anchetă precizând că a fost vorba de doi copii legați și nu de patru, așa cum s-a întâmplat în realitate, nu s-a dispus nici o măsură.

C.D.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.