Alegerile de duminică au adus în fruntea administrațiilor locale atât tineri cu putere de muncă dar și oameni cu o vastă experiență de viață şi administrativă. Cei mai tineri primari aleși la scrutinul din 10 iunie au 33 de ani și vor prelua administrațiile din Brăești, Săgeata, Săpoca și Unguriu. La polul opus, cel mai vârstnic ales este primarul comunei Cătina, Gheorghe Radu, care are 70 de ani. Cel mai longeviv primar este însă cel de la Bisoca, social-democratul Gheorghe Beșliu, care a preluat frâile comunei din anul 1992. Locuitorii comunei au considerat că Beşliu i-a reprezentat așa cum se cuvine și, drept urmare, i-au acordat încrederea și pentru cel de al șaselea mandat.

Cea mai confortabilă victorie a unuia dintre cei mai tineri primari din Buzău pare a fi cea a social-democratului Sorin Tănase care a câștigat Primăria Săgeata cu 73 la sută din voturi. El a fost urmat de primarul comunei Brăești, Adrian Perţea, cu 68,24 la sută din voturi, de primarul din Unguriu, Ciprian Tirizică, cu 56,83 la sută din voturi și de primarul comunei Săpoca, Iulian Manea, aflat la al doilea mandat, ales acum cu 51, 62% din voturi.
Dacă social-democrații Iulian Manea și Sorin Tănase au mai ocupat în trecut posturi de primar și respectiv viceprimar, o mare supriză a fost succesul candidatului PNL, Adrian Perțea la Primăria comunei Brăești.
Comuna Brăești a fost condusă după revoluție de un singur primar, Constantin Dragoie, trimis după gratii în anul 2006 pentru evaziune fiscală și înșelăciune, având de ispășit o pedeapsă de 3 ani. După suspendarea lui Dragoie și organizarea alegerilor anticipate, administrația comunei Brăești a încăput pe mâna ginerelui fostului primar și cum lucrurile se fac în familie locuitorii comunei Brăești au simțit în continuare că tot Dragoie conduce destinele comunei.
„Nu am mai făcut politică însă fiind născut și crescut la Brăești ceea ce mă deranjază cel mai mult sunt drumurile sau mai bine zis lipsa lor. Cred că oamenii m-au ales pentru că sunt un om popular și ei au simțit nevoia de schimbare. Nu am promis prea multe că mai bine să faci decât să nu te poți ține de cuvânt, însă marea mea ambiție sunt drumurile, apoi alimentarea cu apă și rezolvarea problemei titlurilor de proprietate” ne-a declarat în această dimineaţăAdrian Perțea, noul primar al comunei Brăești.
Noi le urăm succes tuturor primarilor aleşi în urma scrutinului din 10 iunie, fie că sunt laînceput de drum, fie că sunt trecuţi de prima tinereţe ori au ştate vechi în administraţia locală. Să sperăm că fiecare dintre aceşti primari îşi va duce la bun sfârşit mandatul şi va face măcar jumătate din ce a promis în campania electorală.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.