Audieri pînă în miez de noapte în cazul membrilor grupării destructurate ieri, reţea care a prejuduciat bugetul statului cu 8 milioane de lei.
În urma percheziţiilor realizate ieri în Buzău, Brăila,Vrancea,Ilfov şi Bucureşti, 14 persoane au fost duse la audieri la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Buzău. Audierile indivizilor acuzaţi că au prejudiciat statul cu 8 milioane de lei şi au tras pe sfoară zeci de societăţi au durat pînă după miezul nopţii. În final, 8 persoane au fost reţinute, în cazul a 7 dintre ele procurorii urmând să ceară astăzi magistraţilor de la Tribunalul Buzău arestarea preventivă pentru 29 de zile.Între cei reţinuţi se află persoane din Buzău şi Ilfov, inclusiv capul grupării.
Zeci de percheziţii au avut loc ieri în Buzău, Vrancea, Brăila dar şi în Ilfov şi Bucureşti. Vizaţi de anchetatori au fost membrii unei reţele care reuşiseră să dea o lovitură de circa un milion de euro folosindu-se de firme fantomă şi tranzacţii fictive. Practic, indivizii făceau achiziţii de fier vechi şi apoi revindeau marfa. Ca să scape de impozitele datorate statului înregistrau în contabilitate facturi de achiziţie de fier vechi de la firme fantomă pe care tot ei le controlau. În acest fel s-au trecut prin conturi sume exorbitante. De acolo, aproape un milion de euro au fost scoşi de suspecţi şi folosiţi în interes personal. Si-au cumpărat terenuri, case şi maşini de lux. Prin mecanismele create, suspecţii au păgubit statul cu circa 8 milioane de lei.
Acum, indivizii sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală, spălare de bani, delapidare fals şi constituire de grup infracţional organizat. Procurorii vor cere arestarea preventivă a tuturor celor implicaţi în această afacere ilegală.
C.D.

1 COMENTARIU

  1. Acu v-aţi trezit! Mafia metalelor are capii la Bucureşti, tăticu şi pe litoral, eventual prin mările sudice ale Europei. Lucrează după ce s-a decretat că „industria română este un morman de fiare vechi!” Căutaţi şi prin Monaco şi prin Monteoru, eventual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.