Vaccinarea bebelușilor va începe, din nou, zilele următoare, după ce în ultima vreme campania de imunizare  a fost sistată, ca urmare a  lipsei vaccinului de pe piață. Ieri, au sosit la Buzău dozele de vaccin pentru imunizarea nou născuților împotriva a şase boli, vaccin care trebuie făcut în primele luni de viață. Serul urmează să fie distribuit zilele următoare în  cabinetele medicilor de familie, unde cei mici vor trebui să ajungă în funcție de programări.
Bebeluşii trebuie imunizaţi în primele luni de viaţă împotriva mai multor boli precum poliomielita, hepatita B, difteria sau tuberculoza.

În urmă cu câteva săptămâni, părinții micuților intraseră în panică după dispariția de pe piață a vaccinurilor însă problema a fost rezolvată,  Direcţia de Sănătate Publică Buzău primind ieri dozele necesare. Mai mult, serul  va permite ca bebelușii s ăfie înțepați o singură dată pentru imunizarea împotriva celor 6 boli, și nu de două ori, cum era cazul la vaccinul anterior.
„Serul este destinat sugarilor sub vârsta de 36 de luni, se administrează conform unei metodologii și după un calendar de vaccinări stabilit de Ministerul Sănătății, face ca sugarii să fie imunizați dintr-o singură doză, și nu din două doze ca și până acum. Avem primite cele 2502 doze care vor fi distribuite medicilor de familie în zilele ce urmează, în funcție de catagrafiile ce au fost depuse la Direcția de Sănătate Publică ”, a declarat directorul Direcției de Sănătate Publică Buzău, medicul Venera Acsinte.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.