Alexandru Orlando este singurul absolvent de liceu din acest an care a reușit un 10 curat la bacalaureat. Absolvent al Colegiului Hasdeu, profil informatică, Alexandru spune că va continua să studieze în țară unde are de gând să-și facă o carieră ca grafician în televiziune.
”Am încredere în sistemul de învățământ din România. Aș vrea să urmez Facultatea de Automatică de la Politehnică, nu m-aș putea despărți de familie și prieteni, să-i las pentru niște studii pe care le pot face la fel de bine aici. Cred că pot face și aici o carieră. Până pe la 30 de ani nu cred că o să plec din țară. Aș vrea să lucrez ca grafician la o anume televiziune”, a declarat azi tânărul buzoian de nota 10.
De altfel, în opinia lui Alexandru, mulți tineri ajung să plece în străinătate nu neapărat pentru că își doresc acest lucru, ci pentru că le fac pe plac părinților: ” Mulți din generația mea vor în străinătate că așa e la modă, chiar dacă nu sunt pregătiți pentru străinătate, ei vor să dea acolo pentru a fi priviți altfel. E și ambiția părinților, nu neapărat dorința copiilor”.
În ce privește secretul unui examen luat cu nota 10, Alexandru Orlando spune că numai studiul constant, pe durata celor 4 ani de liceu, poate duce la un asemenea rezultat.
” Acest bacalaureat e, așa cum i se spune, un examen de maturitate, am învățat pentru a mă pregăti de acest examen în toți cei 4 ani de liceu, nu doar în ultimul an. Mi-a fost mai ușor la matematică, fiind olimpic național, și la fizică iar la română am învățat mult în ultimul an. Cei care m-ar întreba care este secretul le-aș spune să fie foarte atenți, să-și canalizeze interesul pe carte, să știe să facă paralele între viața personală, școală, distracție, nu trebuie să le întrepătrundă, să învețe, când au nelumări să nu le lase așa, în speranța că nu le pică taman acel subiect”, spune Alexandru Orlando.
În județul Buzău, la bacalaureatul din acest an un singur elev a reușit media 10 în timp ce la sesiunea din vara anului trecut au fost cinci medii maxime.

C.D.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.