Buzoienii ajung să sune la 112 şi să anunţe furtul unor ghivece de flori ori a unor gumari tociţi, alţii anunţă că după aragaz le-a dispărut oala cu ciorbă. Pentru că legea îi obligă, poliţiştii trebuie să cerceteze toate aceste reclamaţii, chiar dacă mobilizarea echipelor de anchetatori pentru nimica toată costă mult mai mai mult decât aşa zisul prejudiciu. De astfel de sesizări au tot avut parte în ultima vreme poliţiştii buzoieni care au ajuns să verifice, pentru că aşa cere legea, tot felul de cazuri ilare.
Alo, Poliţia? Mi-a dispărut oala cu ciorbă după aragaz! Aşa sună un apel recent la 112 care i-a trimis pe poliţişti exact pe teren, la cercetare.
În urma cercetărilor minuţios realizate, hoţul oalei cu ciorbă a fost prins. Un minor pus pe şotii este cel care i-a pus la treabă pe poliţişti. Dacă autorul infracţiunii a fost descoperit, prejudiciul nu a fost integral recuperat. Oamenii legii au identificat oala, însă ciorba ba. Fapta a fost încadrată ca furt calificat, minorul a primit decizie de neîncepere a urmăririi penale iar părinţii s-au ales cu un avertisment. Aceasta în timp ce poliţiştii au irosit timp prețios și au cheltuit bani pentru cercetarea unui caz de-a dreptul ilar.
”A trebuit, de prea multe ori, să mergem să cercetăm reclamații de furt al căror prejudicii au fost insignifiante. Am avut o reclamație că s-a furat o oală plină cu ciorbă dar cert este că autorul a fost descoperit însă nu am recuperat decât oala. O astfel de intervenție este destul de costisitoare dacă este să calculăm că deplasarea la fața locului se face cu autoturismul, blocarea a cel puțin doi oameni și costurile materialelor consumabile utilizate de ofițerul criminalist pentru că, fiind vorba de un furt, trebuie să procedăm conform procedurii statuate de Codul de Procedură Penal”, a declarat comisarul-sef Ion Marin, comandantul IPJ Buzău.
Din același registru al sesizărilor trăsnite nu putem să omitem furtul a trei uluci, a unor gumari uzaţi, a unor ghivece de flori sau animale care ulterior s-au dovedit a fi scăpate din lanţ. Poliţiştii spun că pentru astfel de infracţiuni sunt cheltuiți bani mulți în timp ce poliţiștii sunt puşi pe drumuri fără rost.
Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. al dracu copil, deştept l-a făcut măsa! Într-un caz de la noi, hoţul-adult-a recunoscut fapta, prejudiciul a fost de 15 milioane, dar pentru că era la a treia fapttă, procurorul nu a dispus începerea urmăririi penale. Bătrâna în cauză rămâne păgubaşă!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.