Noroc de notele 5 şi 7

Din cei 79 candidaţi la un post stabil în şcolile judeţului, doar 11 au reuşit să obţină satisfacţie, mărindu-li-se notele de la 4 spre 5 şi de la 6 spre 7, deşi 29 de lucrări au avut punctajul modificat, celelalte 50 de lucrări întorcându-se aşa cum au plecat la reevaluare.

 

Astfel, în urma contestaţiilor, alţi 5 candidaţi, care luaseră cu puţin peste 6, au nota 7, care le asigură dreptul la titularizarea pe o catedră viabilă cel puţin patru ani, în măsura în care acestea sunt disponibile din toamnă sau în anii viitori, când nu vor mai fi obligaţi să susţină concursul. Totodată, alţi 6 candidaţi care aveau note de patru, au urcat cu puţin peste 5, după contestaţii, fericiţii având dreptul să-şi adjudece catedre disponibile la suplinire pentru un an. Aceştia de pe urmă au scăpat de o nouă evaluare la care vor fi supuşi candidaţii care doresc suplinire şi care la concursul de titularizare au luat note sub 5. Maria Davidescu, inspector şcolar general adjunct, ne-a declarat în această seară: „Îi putem numi fericiţi pe cei unsprezece doar în măsura în care pe ei îi mulţumeşte nivelul acestor note. Totuşi, au obţinut un punctaj de la care îşi pot revendica drepturile corespunzătoare notelor respective.”

 

S.D.

1 COMENTARIU

  1. Cotestaţie??.Ce-i aia contestaţie?? Dacă nu vreau să te angajez, nu te angajez şi gata! A, e un drept! Sigur, dreptul incompetenţelor probate în atâţia ani de „titularizări” după o simplă lucrare scrisă! Ce atestă acea piesă de bază -lucrarea scrisă de specialitate şi „metodică”-?? Unde-i Comisiunea Naţională din vremea lui Cuza sau a Regatului României, care tria adevăratele capacităţi necesare viitorilor dascăli-învăţători sauprofesori-?? Nu-i! În locul ei facem o formalitate birocratică, testăm capacitatea de memorie şi nivelul cunoştinţelor celor care, tot noi, şcoala, le-am dat o diplomă în acest sens…Mai e de mirare ce se întâmplă în societatea românească, când cea mai importantă instituţie de cultură şi civilizaţie se „descurcă cu resurse umane selectate după ureche???”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.