Alunecarea de teren de la Măgura a intrat în reparație. Se vor fora 21 de piloni

0
644

CNAIR a semnat ordinul de începere a lucrărilor la alunecarea de teren produsă pe DN10 în zona localității Măgura acolo unde un sens de mers s-a lăsat în urma alunecărilor de teren mai bine de 2 metri. Muncitorii au început lucrarea de luni și, cel mai probabil, în cursul zilei de luni se va turna și primul pilon de consolidare a versantului. În total lucrarea va cuprinde forarea a 21 de piloni la peste 20 de metri adâncime urmată de betonarea acestora, realizarea unui dig de protecție și a unui pod care să capteze apele scurse de pe versanți care să traverseze drumul național.
Luni prefectul județului Carmen Ichim a realizat prima vizită în teren și le-a transmis constructorilor că acestea vor continua pentru a se asigura că lucrarea va fi una de calitate și executată în cel mai scurt timp.
„Azi este prima vizită de lucru, s-a început la forarea coloanelor, vor fi 21 de coloane apoi digul de protecție, asfaltarea și realizarea unui pod cu captarea apei pluviale sezoniere. Ni s-a spus că până de Crăciun s-ar putea termina, acum sperăm să ne ajute și vremea. Din martie ne zbatem pentru această lucrare, s-a început târziu dar bine că s-a început. Au demarat și proiectul și execuția în același timp, există studiu geotehnic și dacă suntem vigilenți și ei vor lucra bine. Se va mai începe cu niște lucrări de întreținere și încercăm să vedem ce vom mai putea face în acest an. În fiecare săptămână vor veni în biroul prefectului și ne vor spune ce s-a realizat și ce au în plan pentru săptămâna care vine”, a spus prefectul Carmen Ichim la finalul vizitei făcută la șantierul deschis pe DN10 în zona Fântâna lui Mihai.
La rândul lor reprezentanții societății care execută lucrarea și-au luat angajamentul ca, în măsura în care vremea o va permite, lucrarea să fie gata până la Crăciun. Deja, până la jumătatea zilei, a fost forat unul dintre pilonii de susținere care urmează să fie armat și betonat muncitorii apreciind că ar putea realiza doi astfel de piloni pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.