Doi amatori de plimbări off-road au rămas, duminică, suspendați cu mașina în noroi pentru scoaterea acestora fiind necesară intervenția jandarmilor. Cei doi se aflau în zona Valea Cernatului din județul Buzău și au ales să meargă pe un drum forestier care s- a dovedit impracticabil, mașina rămânând suspendată în noroi. În lipsa semnalului gsm, cei doi turiști au plecat pe jos către Stația Meteo Penteleu dar au lăsat în geamul mașinii un mesaj în care scriau:”Ajutor, suntem blocați, am urcat către stația meteo!”.


Un localnic ajuns în zonă a văzut mesajul și, când a ajuns într- o zonă cu semnal, a anunțat jandarmii buzoieni în jurul orei 16.00.
Cinci jandarmi din cadrul Postului Montan Nehoiu, împreună cu un lucrător silvic, au plecat spre zona indicată iar după o oră, dispeceratul a fost anunțat că persoanele au luat legătura cu un angajat al Stației Meteo iar acesta le-a comunicat că că jandarmii sunt pe drum pentru a-i ajuta și că se pot întoarce la mașina blocată.

Plimbarea celor doi s-a prelungit cu mai mult de trei ore decât era programată, dar le-a confirmat că ori de câte ori sunt în situații dificile pe munte, se pot baza pe ajutorul jandarmilor montani!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.