Porsche Buda primul show-room al grupului german Volkswagen inaugurat într-o zonă non-urbană

0
1402

Grupul Volkswagen a deschis la finele lunii martie cel de-al doilea punct de lucru din județul Buzău. Noul show-room a avut inaugurarea oficială luni dimineață la ora 10.00 în localitatea Buda din județul Buzău și va funcționa sub numele de Porsche Buda.

Cu o investiție de peste 1,8 milioane de euro grupul german de automobile în portofoliul căruia se regăsesc mărci precum Skoda, Volkswagen, Porsche, Seat și Audi a ales să deschidă un punct de lucru format dintr-un show-room, un service și un centru de drive test  la Buda după ce, la finele anului 2015, Consiliul Județean a terminat de reabilitat cu fonduri europene drumul ce leagă comuna Buda de Râmnicu Sărat.

„În urmă cu aproximativ trei ani într-o vizită efectuată în zonă după reabilitarea drumului ce leagă comuna Buda de DN2 E85 ne-am gândit să facem o asemenea investiție în zonă mai ales că drumul recent construit ne oferea oportunitatea unui centru de drive test de care nu putem beneficia în celelalte centre ale noastre  aflate în proximitatea orașelor. Iată că după trei ani am reușit să materializăm ideea noastră și astăzi ne mândrim cu primul show-room din România inaugurat în afara unui oraș”, a declarat Klauss Torok director de vânzări Porsche Goup GMBH.

Președintele CJ Petre Emanoil Neagu, prezent la inaugurarea obiectivului a declarat că principala grijă a instituției pe care o conduce a fost reabilitarea infrastructurii din județ și că nu a aflat de decizia investitorilor germani decât în urmă cu un an de zile când au demarat lucrările.

„Consiliul Județean nu a făcut nimic special pentru ca acest proiect să prindă viață. Noi ne-am ocupat așa cum o facem în continuare de refacerea infrastructurii din județ iar dacă acest lucru a contribuit la deschiderea acestui show-room în zonă nu poate decât să ne bucure pentru că în acest fel administrația locală are doar de câștigat. De asemenea, poate că în timp, localnicii și în special cei tineri vor putea aplica pentru anumite locuri de muncă din cadrul obiectivului”, a declarat președintele CJ Buzău.

Porsche Buda se întinde pe o suprafață de 1848 de metri pătrați și oferă un număr de 48 de locuri de muncă. Din pricina lipsei forței de muncă calificate din zonă doar 5  locuri de muncă sunt ocupate de localnici pentru restul de 43 firma fiind nevoită să recruteze oameni din București, Râmnicu Sărat, Focșani și Galați. Deși deschis de câteva zile Porsche Buda a vândut deja primele autoturisme în Buzău și își propune ca până la finalul anului 2019 să depășească 1000 de unități vândute.

Consiliul Județean a reabilitat drumul ce leagă comuna Buda de Râmnicu Sărat cu fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013. Valoarea proiectului a fost de 58.057.278,77 lei, din care: valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională 39.076.802,39 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional 5.195.181,82 lei, co-finanțarea eligibilă a beneficiarului 903.509,88 lei şi valoarea neeligibilă, inclusiv TVA aferent valorii totale a proiectului, 2.094.168,48 lei. Lucrările au început în luna ianuarie 2015 și au fost recepționate la jumătatea lunii decembrie 2015.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.