Sinod Metropolitan

Doi candidați au fost desemnați ieri de Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei pentru scaunul de Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei. Deși tot mai multe voci dădea ca sigure candidaturile episcopilor- vicari patriarhali Varsanufie Prahoveanul și Ciprian Câmpineanul, se pare că doar unul dintre aceștia intră în preferințele Sinodului Metropolitan.
Conform unui comunicat de presă al Patriarhiei: „la Reşedinţa Patriarhală din Bucureşti, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi Mitropolit al Munteniei și Dobrogei, s-a desfăşurat, luni, 18 februarie 2013, şedinţa Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei pentru desemnarea candidaţilor la postul vacant de Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei.
Sinodul Mitropolitan a desemnat, prin vot consultativ, pe Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului (3 voturi) şi pe Preasfinţitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal (4 voturi).”
Ambrozie si CIprian Campineanul
De asemenea, marți 19 februarie 2013, Sinodul Mitropolitan se va întâlni cu Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Buzăului la Bucureşti pentru consultare. Adunarea are dreptul să îi confirme pe cei pe care Sinodul Mitropolitan i-a propus sau să adauge un candidat în plus.
Alegerea noului Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei va avea loc în şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în data de 28 februarie 2013.

Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

  1. 19 februarie 2013
    ambrozie a incercat sa dea patriarhiei pentru catedrala mantuirii 7 miliarde tot profitul lui, dar acest lucru l-a intaratat pe patriarh si l-a intrigat refuzand acesti bani dati cu dedicatie clara – arhiepiscopia buzaului si vrancei. dar ambrozie nu s-a lasat si a dat cu bani in consilierii stamate, negoita si panaite si apoi ierarhilor din sinodul mitropolitan care i-au asigurat cele 2 voturi adaugate votului pe care si l-a dat singur: vicentiu al sloboziei si galaction al alexandriei. mai mult spera sa cumpere cat mai multe voturi de la restul membrilor sf sinod, o utopie desigur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.