După desființarea celor trei unități spitalicești din județul Buzău, s-a pus, tot mai des, problema suplimentării numărului de ambulanțe. Chiar dacă au fost discuții în acest sens o decizie finală întârzie să apară. Conform prefectului județului Buzău, Paul Beganu, la un moment dat, s-a luat în calcul ca Buzăul să primească un număr de 4 ambulanțe, însă, până la această oră, nu se știe nimic concret:”Există un program de suplimentare a numărului de ambulanțe, la nivelul județului Buzău s-a vehiculat ideea de 4, însă deocamdată problema este în discuție.”

Există si o veste bună. Pompierii și jandarmii vor fi dotați în cel mai scurt timp cu  ATV-uri care îi vor ajuta să ajungă mai uşor la misiunile dificile, din zone ‎greu accesibile. Un ATV va ajunge la jandarmii buzoieni care îl vor folosi, cel mai probabil, în zona montană a județului iar două vor ajunge în curtea  Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău. Chiar dacă cele trei vehicule sunt cumpărate din bani de la Consiliul Județean nu de la Guvern, prefectul județului Buzău spune şi cum vor fi folosite ATV-urile, respectiv la  salvarea oamenilor.

Oricum, pompierii şi jandarmii sunt nerăbdători să intre în posesia noilor vehicule de teren, mai ales că eficiența lor în zonele cu drumuri impracticabile ‎a fost dovedită iar o salvare obișnuită oricum nu ar avea acces în zona montană a judeţului, mai ales pe timp de iarnă.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/06/Ambulante.mp3|titles=Paul BEGANU]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.