Ambulatoriul Spitalului Județean Buzău va fi modernizat printr-un proiect finanțat din fonduri europene implementat de Consiliul Județean Buzău. Proiectul finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, axa prioritară 3, are o valoare de aproape 1,5 milioane de lei din care peste 582.000 vor fi bani nerambursabili din Fondul European pentru Dezvoltare Regională iar peste 89.000 vor fi bani proveniți de la bugetul național. Consiliul Județean Buzău va contribui și el cu 800 de mii lei, bani ce reprezintă contribuția de 2% dn valoarea eligibilă a proiectului, cheltuieli neeligibile și TVA.
În urma lucrărilor ce vor dura până la începutul lunii noiembrie a anului viitor vor fi executate lucrări de modernizare ale ambulatoriului Spitalului Județean Buzău ce vor consta în înlocuirea ușilor cabinetelor medicale, a grupurilor sanitare, refacerea vopsitoriei interioare și exterioare, realizarea unei pardoseli din covor de PVC, atât în cabinetele medicale cât și pe holuri, dar și construirea unui grup sanitar nou situat în curtea spitalului care ar urma să deservească persoanele cu dizabilități. Tot în cadrul proiectului se va realiza și dotarea cu echipamente medicale cum ar fi electroimunograf, electrocardiograf, truse chirurgicale și pentru arși, 10 sisteme informatice dar și sisteme modulare pentru dotarea sălilor de așteptare.
În faza de execuție a lucrărilor vor fi create 5 noi locuri de muncă iar la final, după data de 7 noiembrie 2012, ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Buzău va fi complet modernizat.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.