Social democrații buzoieni mai cred încă în nominalizarea lui Victor Mocanu drept candidat al USL pentru președinția Consiliului Județean Buzău. Chiar dacă aseară, copreședintele USL, Crin Antonescu a venit la Buzău cu un mesaj de susținere clar pentru liberalul Cristi Bîgiu, președintele PSD Buzău, Constantin Boșcodeală, speră  că o vizită  a liderului social democrat Victor Ponta la Buzău ar schimba datele problemei. Mai mult, Boșcodeală s-a arătat deranjat de faptul că președintele PNL, Crin Antonescu, l-a sfătuit să-și găsească un alt partid în situația în care nu se mai regăsește în USL.
„Ieri a fost un eveniment deosebit la PNL, respectiv vizita domnului Crin Antonescu, în care a făcut public, că domnul Cristi Bîgiu râmâne candidatul USL la funcția de președinte al Consiliului Județean Buzău, iar eu, dacă nu mă încadrez în USL aș putea să plec. L-aș ruga pe domnul Antonescu să dea sfaturi membrilor săi de partid și vreau să vă anunț că noi nu vom renunța la solicitarea noastra”, a precizat primarul Constantin Boșcodeală.
Pe de altă parte, pentru prima dată de la izbucnirea scandalului din USL Buzău, Boșcodeală a recunoscut că nu se poate merge pe candidaturi separate la nivelul Primăriei municipiului de județ și la Consiliul Județean. Cu toate acestea, liderul PSD Buzău susține că în plan local, acordul USL este ca și rupt în urma neparticipării consilierilor PNL la ședința extraordinară a Consiliului Județean de săptămâna trecută. Mai mult, Boșcodeală spune că mâine este posibil să se producă o nouă încălcare a acordului prin crearea unei majorități PNL-PDL în cadrul Consiliului Local Merei.
„PSD nu poate funcționa în afara USL, e o uniune creată în baza unui acord care a fost încălcat și vrem ca el să fie respectat. Prin acord, candidaturile sunt separate existând doar două excepții, Primăria municipiului Buzău și Consiliul Județean Buzău. Eu nu vă ascund că dacă mâine majoritatea PSD-PNL este ruptă la nivelul comunei Merei printr-o alianță a consilierilor PNL cu cei ai PDL, acordul cade la Buzău. Vreți să vorbim de excepții ? Cred că, consilierii PNL vor face o majoritate cu consilierii PDL, și alegerile vor fi alegeri li vom vedea cine va câștiga. În aceste condiții e clar că vom avea liste separate”, a încheiat primarul Constantin Boșcodeală.
Chiar dacă declarațiile primarului Constantin Boșcodeală sunt cel puțin confuze atunci când afirmă, pe de o parte că PSD nu poate funcționa în afara Uniunii Social Liberale, iar pe de altă parte că PSD va candida pe liste separate dacă mai marii USL nu schimbă candidatul desemnat pentru președinția Consiliului Județean Buzău, un lucru este cert: liderul PSD Buzău nu vrea să renunțe ușor la susținerea acordată cumătrului său, actualul președinte al Consiliului Județean, Victor Mocanu. Pentru aceasta, Constantin Boșcodeală spune că va ridica problema și într-o întâlnire cu organizațiile PSD din Muntenia ce va avea loc sâmbătă la Turnu Măgurele.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/12/Constantin-BOSCODEALA1.mp3|titles=Constantin BOSCODEALA]

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.