Locatarii din două cămine de nefamiliști de pe raza orașului Buzău trăiesc zilnic cu teama că vor rămâne, din nou, fără apă chiar în miezul verii. Vara trecută, locatarii Blocului 1 Integral și ai Blocului ISPS din cartierul Poștă au fost nevoiți să își care apă cu galețile, uneori de la distanțe considerabile, deoarece furnizorul de apă l-ea sistat serviciile din cauza datoriilor. Deși locatarii și-au achitat la zi facturile administratorii celor două imobile nu au plătit sumele restante către Compania de Apă și RAM Buzău și au dispărut cu banii de întreținere. Datoriile asociațiilor care depășesc un miliard de lei vechi sunt însă greu de recuperat deoarece justiția nu a dat un verdict în cazul administratorilor care au plecat cu banii oamenilor iar locatarii buni platnici sunt primii care au de suferit.
Noii administratori spun că până acum au găsit înțelegere la furnizorii de apă însă sumele datorate sunt destul de mari iar locatarii nu le pot plăti încă o dată.

”Avem o datorie de peste 600 de milioane de lei vechi și riscăm, la orice oră, să ni se închidă robinetul la apa. Anul trecut am stat fără apă timp de trei luni și am fost nevoiți să o cărăm cu gălețile uneori chiar și din alte localități”, a declarat Georgică Mănoiu președintele asociației de proprietari ISPS.

Pentru a veni în sprijinul locatarilor din cele două imobile Uniunea Asociaţiilor de Proprietari s-a sesizat vizavi de acest subiect şi a cerut anchetatorilor să urgenteze cercetările iar dosarele să fie cât mai repede rezolvate în instanţă pentru ca locatarii să nu aibă de suferit şi să plătească din propriile buzunare furăciunile altora.

De cealaltă parte Poliţia spune că cele două cazuri nu sunt unice și numai de la începutul anului au fost deschise alte patru dosare penale care vizează cinci administratori de blocuri. Ei sunt cercetaţi fie pentru abuz în serviciu, fals în înscrisuri fie pentru delapidare, valoarea prejudiciului depăşind 52.000 lei.

În cele două blocuri din cartierul Poştă locuiesc zeci de copii iar părinţii se gândesc cu groză ce vor face în cazul în care apa va fi din nou sistată. Cel mai probabil vor căra apă din nou cu găleţile sau bidoanele însă se tem foarte mult de faptul că, din cauza căldurii, pot izbucni oricînd focare de infecţie.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.