După DNA, confruntarea Florina Stoian vs. Dumitru Ene intră în al doilea sezon: Curtea de Conturi

Curtea de Conturi Buzău a fost sesizată de procurorii Departamentului Naţional Anticorupţie (DNA), în cazul investiţiilor derulate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ), în perioada 2007-2009, multe dintre ele sub mandatul lui Dumitru Ene, şeful liberal de atunci al instituţiei.

 

Florina Stoian, actuala şefă PDL a IŞJ, ne-a declarat astăzi că, urmare a depunerii la Parchetul Ploieşti, conform socilitării DNA, a dosarelor de investiţii, procurorii anticorupţie au cerut Curţii de Conturi Buzău „să intre pe fir” şi să controleze dosarele respective: „Doamna directoare de la Curtea de Conturi ne-a comunicat că ne va înainta o adresă oficială prin care urmează să-i punem la dispoziţie dosarele cu investiţii. Ne vom conforma şi cred că vom depune un alt maldăr de dosare, la fel cum am făcut-o la Ploieşti”, ne-a spus Florina Stoian.

 

Reamintim că, în urmă cu patru luni, concomitent cu succesul în instanţele de judecată, prin care Dumitru Ene îşi recâştiga funcţia de inspector şcolar general, Parchetul Ploieşti recepţiona de la IŞJ Buzău un set masiv de dosare, care prezintă modul în care s-au desfăşurat investiţiile în infrastructura şcolară a judeţului (reabilitări, dotări şi construcţii de sedii). Cazul a fost transformat într-un scandal politic după ce ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, l-a repus pe funcţie pe Dumitru Ene şi l-a suspendat în aceeaşi zi invocând că liberalul buzoian are probleme cu anticorupţia.

 

S.D.

 

Citiţi şi articolul: [Reactualizare] Miliardele de la stat/ Supărarea liberalilor: dosarul lui Ionel Meiroşu, rătăcit prin Ministerul Educaţiei. În cazul Dumitru Ene, DNA lucrează…

2 COMENTARII

  1. Ene ar fi trebuit să fumeze şi să lase mizerie în birou când a plecat aşa cum lasă în fiecare zi Funieriu…
    Cât priveşte Curtea de Conturi, lucrurile sunt foarte clare. Verificarea făcută de aceasta, anual, e fără cusur. Cei care se gândesc că pe această cale se poate obstrucţiona justiţia să ia aminte că există un Dumnezeu…
    Mai e ceva : la noi obiceiul e vechi: hoţul strigă, „hoţii”…

  2. Sa ne spuna si noua Florina Stoian cum a obtinut titularizarea si functia de sef la I.S.J.! Mai bine va spun eu, pentru ca ei i-ar fi rusine. Titularizarea a obtinut-o dupa ce a facut contestatie la nota 6(sase) pe care o luase initial iar functia o obtinuse inainte de a fi titulara prin prisma relatiilor pe care le are Stoian(sotul ei) cu firma de constructii ce o detine si prieteniile pedeliste!
    Asta e! Tara asta a ajuns sa fie condusa de niste incapabili si semianalfabeti(a se vedea Elena Basescu, Monica Iacob Ritzi, Elena Udrea, Emil Boc, Roberta Anastase, Traian Basescu, Daniel Funeriu si nu in ultimul rand Florina Stoian pe care persoanele din apropiere ce o cunosc foarte bine nu o scot din apelativul „Proasta asta!”)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.