Radar politie-3
Nu au avut liniște nici de sărbători. Polițiștii buzoieni au fost angrenați, în număr mare, în menținerea liniștii și siguranței populației, astfel încât sărbătorile unora să nu fie umbrite de incidente neplăcute.
Astfel, în perioada 25 decembrie 2013 – 5 ianuarie 2014, aproximativ 300 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost angrenaţi zilnic în acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, în special a celor comise în perimetrul stradal.
Au fost avute în vedere zonele aglomerate (pieţe, centre comerciale) şi zonele localurilor unde au fost organizate petrecerile de Revelion, iar poliţiştii rutieri au acţionat pentru combaterea principalelor abateri generatoare de accidente de circulaţie şi scoaterea din trafic a şoferilor „tentaţi” să se urce la volan după ce consumă băuturi alcoolice.
De asemenea, poliţiştii au avut ca prioritate şi asigurarea unei riposte pe măsură persoanelor care comit infracţiuni cu violenţă, astfel că pe raza judeţului Buzău nu au fost comise infracţiuni de mare violenţă
Poliţiştii au executat, în această perioadă, 1110 misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice şi 197 intervenţii la evenimente.
În total, au fost constatate 78 de infracţiuni şi 2643 de contravenţii, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de peste 4, 8 miliarde de lei vechi.
21 dintre infracţiuni au constat în efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, poliţiştii confiscând peste 300 de mii de articole pirotehnice,majoritatea petarde din categoria a II-a.
În perioada sărbătorilor de iarnă, nicio persoană nu a suferit vătămări corporale ca urmare a folosirii articolelor pirotehnice.
De asemenea, circa 2200 dintre sancţiuni au fost aplicate la regimul circulaţiei, 299 pentru comiterea de fapte contrare normelor de convieţuire socială şi de tulburare a ordinii şi liniştii publice, 34 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 14 la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, 8 la Legea nr. 333/2003 privind paza bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, 7 la Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive şi 49 la alte acte normative.
Pe linie rutieră, 840 dintre abateri au fost la regimul legal de viteză. Poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării 77 de permise de conducere, cele mai multe pentru depăşirea cu peste 50 km/h a limitelor de viteză maxime admise atât în localităţi, cât şi în afara localităţilor (45).
În total, poliţiştii rutieri au depistat şi scos din trafic 19 şoferi care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, pe numele a 11 dintre aceştia fiind întocmite dosare penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.