Boboteaza 2013-11

Botezul Domnului sau Boboteaza din 6 ianuarie, alături de ziua Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul şi Înaintemergătorul Domnului, prăznuită în 7 ianuarie, marchează sfârşitul sărbătorilor de iarnă şi, totodată, al celor dedicate naşterii lui Iisus Hristos. Sărbătoarea Botezului Domnului cuprinde, pe lângă sfinţirea apei, o serie de obiceiuri populare, printre care spectaculoasa întrecere înot a bărbaţilor pentru a scoate din apă o cruce aruncată de preot şi cel practicat de fete, care pun busuioc sub pernă pentru a-şi visa alesul.
La Buzău, ca în fiecare an va fi organizată o procesiune religioasă pe malul râului Buzău, premiera în acest an constituind-o participarea la eveniment a Arhiepiscopului Buzăului și Vrancei, Înaltpreasfințitul Ciprian.
Alaiul cu credincioși va porni după slujba oficiată la Catedrala Municipală „Sf. Sava” în jurul prânzului și se va deplasa în coloană până la ieșirea din oraș sub podul de la Mărăcineni acolo unde va avea loc tradiționala slujbă urmată de aruncarea crucii de lemn în apele râului Buzău.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.