Maracineni camere
Şoferii care primesc acasă amenzi pentru neplata rovinietei dup[ ce traversează podul de la Mărăcineni sau sunt surprinși de alte camere de luat vederi ale CNADR nu mai sunt obligaţi să plătească amenzile.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, marţi, 17 februarie, un recurs formulat de Avocatul Poporului, ca urmare a petiţiilor transmise de cetăţeni. Astfel, amenzile emise de CNADR au fost declarate nule, pentru că semnătura electronică de care beneficiau acestea nu este legală.
Potrivit deciziei ÎCCJ, singurele procese-verbale de amendă, care pot fi acceptate, sunt cele întocmite de un controlor de trafic care constată contravenţia la momentul comiterii ei şi poartă atât semnătura acestuia, cât şi semnătura contravenientului sau a unui martor, după caz.
Pentru a scapă însă de amenda transmisă șoferii sancționați trebuie să meargă în instanță pentru a cere anularea ei, în baza deciziei comunicate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Iată aici comunicatul integral al Avocatului Poporului!

1 COMENTARIU

  1. Am omis sa nu platesc rovineta deoarece fratele meu a murit in accident pe 11 09 2017 pot demonstra cu acte ,lucru asta eu ma numesc Nitu ionel si proprietarul masinei era tatal meu cu numele de Nitu stefan .masina are nr.BZ 08 HRC va rog sa ne înțelegeți. Rovineta a fost achitată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.