Constantin BOSCODEALA
Primarul Constantin Boșcodeală reacționează public pe facebook după condamnarea la 5 ani de închisoare cu executare, fără ca decizia să fie definitivă, în doarul Gloria. Edilul buzoian, condamnat pentru abuz în serviciu, le-a transmis buzoienilor gândurile sale pe rețeaua de socializare și le-a explicat în detaliu ce a dus la condamnarea sa, precizând totodată că nu a făcut nimic altceva decât să sprijine sportul buzoian, fapt care i-a adus pedeapsa.
Iată mai jos ce a transmis buzoienilor pe facebook primarul Constantin Boșcodeală:

”Stimați buzoieni,
Am întârziat puțin în a prezenta și a vă oferi unele explicații privind ultimul eveniment petrecut în viața mea, de altfel unul nefericit, dar nici acum nu pot să prezint chiar toate aspectele având în vedere că motivarea sentinței Judecătoriei Brașov nu mi-a parvenit. Totuși, sunt dator să ofer câteva explicații tuturor cetățenilor și să vă prezint cele trei fapte pentru care am fost judecat, pentru una am fost achitat, iar pentru celelalte două am fost condamnat. Și aici vreau să subliniez că nu este vorba de CORUPȚIE, de luare de mită sau trafic de influență, ci de abuz în serviciu în exercitarea atribuțiilor de primar.
1. Este vorba de o finanțare a Asociației Sportive GLORIA Buzău prin încălcarea atribuțiilor de serviciu pe care le aveam ca Ordonator principal de credite. Se spune că aș fi achitat Asociației Sportive GLORIA Buzău 1.633.496 lei în mod nelegal în anul 2008. Vreau să vă aduc la cunoștință că această finanțare a Asociației Sportive GLORIA Buzău s-a făcut în baza Legii 350/2005, cea care stabilește regimul finanțărilor nerambursabile. A fost desemnată o comisie de selecție, criterii de atribuire, a fost lansată o licitație pe programe care a fost publicată în Monitorul Oficial, Arena buzoiană, Opinia, Viața Buzăului și Șansa buzoiană. S-au înscris mai mulți candidați, iar în baza deciziei comisiei, a fost aprobată finanțarea nu numai pentru Asociația Sportivă GLORIA Buzău, ci și pentru alte nenumărate asociații sportive din municipiu. Au fost încheiate contracte de finanțare și s-au făcut plățile. În acest caz, o sumă de 1.354.000 lei a fost virată în contul Asociației Sportive GLORIA Buzău, iar 279.496 lei virată în contul Regiei Autonome Municipale pentru contravaloarea serviciilor de căldură și apă caldă la stadionul GLORIA. Cum bugetul a fost aprobat după începerea anului bugetar, așa cum spune Legea finabțelor locale, în primele luni s-a mers pe bugetul anului 2007. Vă mai aduc la cunoștință că atunci au fost finanțate, tot în același mod, echipa de volei feminin HCM Buzău, echipa de volei masculin DACIA Buzău, echipa de rugby STEJARUL și multe alte asociații sportive pe care nu le mai enumăr aici. Se spune că aceste sume ar fi fost plătite în beneficiul Societății Comerciale GLORIA Buzău, dar, în realitate, societatea comercială a finanțat echipa de fotbal cu sume de trei ori mai mari decât plățile municipalității, având în vedere că în acel an GLORIA juca în prima Divizie A. Ca primar al municipiului Buzău, așa cum o spune și legea, am obligația să sprijin sportul buzoian și să asigur desfășurarea în bune condiții a competițiilor sportive. Nu cred că un oraș care nu ar avea echipe sportive de performanță ar putea să se dezvolte normal. Până la urmă, este vorba de sănătatea și dezvoltarea armonioasă a cetățenilor urbei. Pe lângă fiecare echipă există școli de copii și juniori în care cei mici pot să practice sportul. Dacă ne referim doar la GLORIA, aici în fiecare an există peste 140 de copii înscriși la școala de fotbal.
2. A doua faptă, pentru care am fost achitat, este aceea că aș fi asigurat folosința gratuită a stadionului municipal către Asociația Sportivă GLORIA Buzău. Aici pot să vă spun doar că în momentul de față încă stadionul GLORIA nu a intrat în domeniul public al municipiului Buzău pentru că nu a fost emisă Hotărârea de Guvern în acest sens, iar printr-un Ordin al prefectului din 1993 GLORIA are atribuit stadionul în folosință gratuită pe 50 de ani.
3. Cea de a treia faptă, pentru care am fost condamnat, este că aș fi acordat în folosință gratuită o parte a complexului sportiv GLORIA către Asociația Sportivă VOINȚA Buzău, care este asociată cu SC MONTECRIS. Așa cum am arătat anterior, tot stadionul este în folosința gratuită a Asociației Sportive GLORIA Buzău prin ordinul prefectului, inclusiv acea parte invocată. Mai mult decât atât, folosința gratuită către Asociația Sportivă VOINȚA Buzău a fost acordată de regimul comunist care a văzut că sportul trebuie sprijinit. De altfel, din punct de vedere istoric, Asociația Sportivă VOINȚA Buzău este prima astfel de asociație din istoria sportului buzoian. Prin Hotarârea Consiliului Local Municipal din 2004 prin care am demarat procedura includerii în domeniul public a stadionului GLORIA se prevede clar că terenul acesta este în folosința Asociației Sportive VOINȚA Buzău. Și mai important este că Asociația Sportivă VOINȚA Buzău este proprietară pe clădiri și baza sportivă în baza autorizației de construire și în același timp prorietară asupra terenului prin decizia Curții de Arbitraj.
Sentința a fost dată doar în primă instanță, am declarat apel către Curtea de Apel Brașov și îmi voi susține nevinovăția. Toate bazele sportive din municipiu sunt folosite gratuit de asociațiile sportive.
Gândiți-vă ce ar însemna să punem bazele sportive la dispoziția echipelor conta cost? Ar mai rămâne ca și plimbarea prin parcurile buzoiene să fie tot contra cost sau circulația pe drumurile publice. Nu cred că un oraș civilizat poate exista fără sport, fără ca autoritățile publice locale să sprijine sportul.
Eu am făcut-o nu numai pentru a stimula performanța unei singure echipe, ci pentru toate echipele și competițiile sportive, fie că a fost sport de performanță sau de masă. De altfel, cheltuiala cu sportul buzoian nu reprezintă decît 1,2 la sută din bugetul municipiului Buzău. Este mult? Este puțin? Eu am considerat că este de datoria mea să sprijin toate activitățile sportive.
Mă voi apăra cu toate argumentele la Curtea de Apel Brașov și vă asigur că nu sunt vinovat cu nimic pentru acele fapte.
Cu deosebită considerație,
Constantin Boșcodeală”

Iar reacțiile la mesajul lui Boșcodeală nu au întârziat să apară.

Iată o parte din mesajele buzoienilor către edilul șef buzoian:

”Daca nu procedati asa Dl.Primar,sportul buzoian,cu toate ramurile sale,n-ar mai fi existat decat in amintiri.Este o marsavie ceea ce vi se intampla.Sa le fie rusine!”.

” Domnule primar, cine nu cunoaste pe OMUL si PROFESIONISTUL Boscodeala, ca si sprijinul d-stra acordat comunitatii noastre in atatia si atatia ani, nu are dreptul sa vorbeasca si nici sa judece. Noi, cei care va cunoastem, avem acest drept! Va sustinem, indiferent ce-ar fi! Mi-as dori ca, cel putin, cei care va critica sa aiba rabdarea omeneasca de a citi mesajul pe care ni l-ati trimis, fara patimi si fara orgolii!”

”Domnule primar poate nu ati gresit , dar catei de linga dumneavoastra va ingropat cariera politica pntru care ati muncit din greu . Este foarte tirziu pentru a mai avea scapare !!! Sincer imi pare rau pentru dumneavoastra si familia dumneavoastra !!! Ati strans pe linga dumneavoastra numai serpi veninosi !!!”

”eu cred ca nu iese fum fara foc asa ca……”

”Omul nu va fi niciodata multumit,de ceea ce i se da….va avea mereu ura pe cel harnic si-i va gasi mereu nod in papura…ce e mai rusinos,e ca nu avem scrupule cand vrem sa ne ajungem scopurile…chiar si cu pretul de a acuza ,,vinovatul fara vina,, ne dam de facut…ufff…cata dusmanie in lumea asta…MAI AVEM UN PIC SI NU MAI AVEM NEVOIE DE RAZBOAIE PROVOCATE DE ALTE TARI,CI NE RAZBOIM CU SANGE DIN SANGELE NOSTRU…RU-SI-NE…”

”Va multumim pt sport domnule primar! Dar cu asfaltarea strazilor cum ramane? Strada calmatui este neasfaltata am eu 34 de ani si m am nascut acolo dar nu am vazut asfalt niciodata in 34 de ani. Locuiesc un Italia si vin odata pe an acasa si in fiecare an e din ce in ce mai rau. Mai impartiti banii di pentru strazi ca si noi platim taxe domnule primar!”

”Păcat ca nu știți dar acolo e o adevărată mafie a fraților Tulpan păcat ca va face-ti ca nu stiti nimic dar mă îndoiesc ca e așa.”

În 10 februarie, Constantin Boşcodeală a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA în iulie 2013, fiind acuzat că a acordat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei către Fotbal Club Gloria Buzău, decizia Judecătoriei Braşov nefiind definitivă.

În iulie 2013, Constantin Boşcodeală a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, fiind acuzat, printre altele, că ar fi dat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei Asociaţiei Sportive Fotbal Club Gloria Buzău.

În iunie 2014, Constantin Boşcodeală, a fost trimis în judecată într-un nou dosar, în care este acuzat că a preluat nelegal un teren de 33 de hectare de la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, în condiţiile în care primise un alt teren, prejudicul fiind de peste 24 milioane de lei. Acest dosar este judecat de Tribunalul Dâmboviţa.

În ambele dosare, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra mai multor imobile, terenuri şi maşini ale primarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.