Liderul democrat-liberalilor buzoieni, Cezar Preda, nu îi va sancționa pe candidații la funcțiile de primar care, în campania electorală, i-au acordat sprijin lui Victor Mocanu. Cezar Preda a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că mai mulți candidați ai partidului său au bătut în campanie palma cu Victor Mocanu, însă dacă nu ar fi făcut acest lucru ar fi pierdut voturi prețioase, spune liderul PDL.
„ Analizele noastre arată că ambițiile fostului președinte al Consiliului Județean de a obține încă un mandat au denaturat vreo 8.400 de voturi care trebuia să imi revină mie, din zona candidaților noștri. Foarte multe persoanje din politica locală au avut o pozitie ambiguă datorită insistențelor foarte mari ale domnului Mocanu. Unii au făcut aceste mișcări, dar și-au luat voturile. Am discutat cu un primar care mi-a explicat că dacă nu îi dădea de înțeles că îl va sprijini ar fi intrat tare cu bani și cu alimente în comună și ar fi pierdut voturile. Așa și-au luat voturile și asta a fost”, a precizat președintele PDL Buzău, Cezar Preda.
Totodată, liderul democrat-liberal a recunoscut că nu poate lua măsuri radicale, acum, când partidul trebuie să se pregătească pentru alegerile parlamentare la care trebuie să obțină un scor echivalent cu cel din 2008. După alegerile din toamnă se va trece la o analiză serioasă și cel mai probabil atunci se vor lua și măsuri. „Am făcut analiza la Săgeata, la Ghergheasa, la municipiu s-a făcut analiză și s-au luat măsuri împotriva celor care mergeau cu tătuca Mocanu. De la noi au luat mulți oameni care au zis că merg pe maâna marelui strateg, însă situația era cum v-am prezentat-o cu o săptămână înainte. Mocanu avea 14%, eu aveam 28% și Bîgiu avea 43%. Mi-a luat mie acele 4 procente și le-a pus la el și eu am rămas cu 23 și Bîgiu cu ale lui. Dar și dacă nu băga milioanele de euro tot pe locul trei ieșea. Acum, eu nu am timp de răzbunări. Trebuie să luptăm să readucem activul de partid la vot, mai ales că nu ne gândim să obținem mai puțin de un senator și doi deputați. Cred că analiza o să o facem după alegerile din 2 decembrie”, a conchis democrat-liberalul Cezar Preda.

Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

  1. Cezarica, fa o analiza favorabila inainte de alegerile parlamentare, caci dupa….potopul! Ia in calcul Vadu Pasii ( unde-i podul???) , Posta Calnau, Vernesti si Maracineni ( care te sustine cu semnul intrebarii), caci in municipiu e simplu – IA-TI GANDUL – .
    Acum nu mai are cine sa iti mai faca colegiul in asa fel incat sa castigi…. Cam trist!!!!
    Mai depinde de contracandidat, dar cred ca si o matura daca ar candida impotriva ta, a PD-L – ului ,ar castiga…. cel putin asa ar fi normal.

  2. Atata lipsa de educatie si de bun simt nu poti vedea decat in USL. Tu, marine, nu faci nicio exceptie. Esti la fel ca cei pe care i-ati trimis in fruntea primariilor si a consiliilor , ba chiar in fruntea guvernului. : hoti, lasi, plagiatori, aroganti, iresponsabili, dar …norocosi…Pana cand? Stiti ca totul se termina, roata se invarte!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.