Polițiștii buzoieni trebuie să facă lumină într-un caz aparent complicat, după ce o adolescentă hipoacuzică de aproape 16 ani din județul Brașov, a anunțat, astăzi, la 112 că a fost victima unui șofer, în timp ce se îndrepta dinspre casă spre Buzău, unde ea învață, la Școala specială numărul 2.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Buzău, comisar Florina Crucianu, adolescenta a sunat, astăzi la prânz, la 112 și s-a plâns că a fost păcălită de șoferul autobuzului cu care a venit de la Brașov. Fata le-a spus polițiștilor că bărbatul ar fi lăsat-o într-o zonă pe care ea nu o cunoștea, motiv pentru care adolescenta, cu ceva probleme de comunicare, ar fi intrat în panică. Mai mult, fata le-a reclamat oamenilor legii că ar fi fost pipăită de șofer în timp ce a rămas singură în autobuz.
Odată intrați pe fir, polițiștii au pornit în căutarea adolescentei care, telefonic, le-a dat oamenilor legii un singur indiciu, acela că se află în apropierea unei fabrici. În momentul în care a fost găsită, fata le-a spus polițiștilor varianta ei.
” Adolescenta a fost găsită de o patrulă a Poliției Locale și dusă la Poliția municipiului. Ea a reclamat la 112 că nu știe unde se află. În urma verificărilor întreprinse, s-a stabilit identitatea șoferului reclamat. Este vorba despre un bărbat de 35 de ani din Brașov care a fost deja audiat”, a declarat comisarul Florina Crucianu, purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău. Șoferul autobuzului a fost audiat deja, bărbatul negând în fața anchetatorilor cele ce i se pun în cârcă de adolescenta din Brașov.
Imediat după ce a fost audiat de polițiști, bărbatul ne-a relatat varianta sa despre incidentul reclamat la 112 de adolescenta de la Școala numărul 2. Omul ne-a povestit că, odată ajuns la Autogara Buzău, tânăra nu a coborât din autobuz, asemenea celorlalți călători, rămânând în mașină în momentul în care șoferul a pornit către o vulcanizare din zona Transilvaniei.
”Cât timp eu m-am dus să vorbesc cu băieții de la vulcanizare, ea a plecat. Nu o cunosc decât din vedere, pentru că mai venea cu mine, nu am avut nici un incident cu ea, nici un schimb de replici. Nu am pipăit-o, așa cum ea a reclamat, iar călătorii pot confirma că nu am avut nici un incident. Le-am spus și polițiștilor cum au stat lucrurile, rămâne ca ancheta să stabilească adevărul”, ne-a povestit astăzi șoferul incriminat. Totuși, la scurt timp, șoferul ar fi recunoscut că a invitat-op pe adolescentă la o cafea.

La ora postării acestei știri, adolescenta de 15 ani este audiată de Poliție, la discuțiile cu oamenii legii fata fiind însoțită de un interpret mimico-gestual și de un psihilog din cadrul unității la care  învață.
Surse din rândul anchetatorilor susțin că declarațiile fetei nu se prea potrivesc cu cele ale șoferului, polițiștilor revenindu-le sarcina de a afla de partea cui stă dreptatea.
Rămâne însă în   discuție o altă problemă: ce căuta o fată de nici 16 ani cu probleme de comunicare, neînsoțită, în timpul școlii, într-un autobuz, pe drumul dinspre Brașov spre Buzău?
Conducerea Școlii speciale numărul 2 ne-a declarat, în această după amiază că există un protocol între unitatea de învățământ și familia fetei ca aceasta să meargă acasă, la Brașov, din două în două săptămâni. De asemenea, directorul școlii ne-a declarat că fata și șoferul incriminat se cunosc întrucât de doi ani de zile, adolescenta face naveta cu acesta, precizând totodată că adevărul va ieși la iveală, la finalul anchetei demarate de Poliție.

Cristina DINULESCU
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.