La Buzău, de astăzi se funizează căldură non-stop! Vestea este bună pentru familiile cu copii mici care aşteptau momentul cu teama ca micuţii să nu sufere de frig în case, însă este proastă pentru cei care stau cu groaza facturilor la întreţinere.
Directorul Regiei Autonome Municipale, Constantin Tacea, a declarat astăzi că vremea obligă furnizorul de agent termic la servicii către populaţie pe durata întregii zile: „Începând de astăzi se trece la sistemul de furnizare a agentului termic 24 de ore din 24. Există anumite situaţii cu sincope în furnizarea căldurii însă nu din cauza noastră. Sunt anumite asociaţii de proprietari care-şi fac propriul program şi care închid robinetul de la subsolul blocului”.

În toamna lui 2010, buzoienii au beneficiat de căldură în apartamente începând cu prima săptămână din octombrie. Anul acesta, vremea a fost mai îngăduitoare şi a permis ca agentul termic să fie furnizat de la jumătatea lunii. În aceste condiţii, coroborat cu faptul că la Buzău preţul gigacaloriei a rămas neschimbat, de 183 de lei, oficialii Regiei apreciază că facturile la căldură vor fi un pic mai mici ca cele din octombrie 2010.

Conform directorului RAM Buzău, la acest moment Ecogen nu are datorii către furnizorul de gaze astfel că, cel puţin pentru moment, nu ar trebui să ne facem probleme că s-ar putea sista gazele şi am putea rămâne fără căldură. În ce priveşte facturile cu costul căldurii pentru octombrie, acestea vor apărea la avizierele blocurilor după data de 10 noiembrie.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.