Direcția de Sănătate Publică întârzie rezultatele analizelor prelevate la alimentele servite copiilor care învață în cele două clase step by step de la Școala generală numărul 11 din Buzău.
Deși rezultatele erau așteptate astăzi, până acum, responsabilii din DSP nu au venit cu nici o precizare. Mai mult, conducerea instituției s-a arătat astăzi destul de contrariată de întrebările jurnaliștilor referitoare la acest subiect, al copiilor care au început să se simtă rău după ce au mâncat la școală preparate furnizate de o cunoscută firmă de catering din oraș.

La finele săptămânii, după ce au servit supă la prânz, mai mulţi copii de la step by step, în cadrul școlii nr.11 au început să se simtă rău. Şcolarii au acuzat greţuri, dureri de burtă, diaree, toate simptome ale unei toxiinfecţiei alimentare. Unii dintre elevi au ajuns la Secţia de Boli Infecţioase pentru tratament însă nu au rămas internaţi.

La câteva zile de la incident, nimeni nu ştie însă cu exactitate câţi copii s-au îmbolnavit după ce au mâncat supa furnizată de firma de catering. Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Buzău spune că doi elevi au acuzat simptome specifice unei toxiinfecţiei alimentare, Inspectoral Şcolar susţine că doi-trei în timp ce învăţătoarea de la una din clasele step by step unde au apărut suspiciunile susţine că cinci copii ar fi avut nevoie de îngrijiri. Mai mult, alte voci susțin că, în total, ar fi fost 11 elevi de la două clase ar fi acuzat dureri de burtă și diaree, după ce au mâncat la școală.
Din fericire, la această oră, oricare ar fi numărul copiilor care s-au simțit rău la școală la finele săptămânii trecute, aceștia se simt bine iar astăzi au participat la cursuri.

Cristina DINULESCU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.