Anchetă demarată de Poliție după un incendiu provocat, zilele trecute, la un saivan din localitatea Smeeni, soldat cu pagube în valoare de 5 miliarde de lei vechi.
Proprietara unui magazin din apropierea saivanului, amenajat în fostul C.A.P. din Smeeni, a fost cea care a observat flăcările și care a sunat la 112.
Timp de 12 ore, pompierii buzoieni au intervenit pentru stingerea focului. Trei autospeciale au fost mobilizate în zonă, angajații de la ISU luptând cu flăcările ore în șir. Pentru stingerea focului, pompierii au fost ajutați și de un localnic cu un excavator căruia, la un moment dat, i s-a făcut rău din cauza fumului.
În ciuda intervenției pompierilor, flăcările au distrus 1500 de metri pătrați de grajd, un acoperiș și 50 de tone de baloți furaje pentru animale, valoarea totală a pagubelor ridicându-se la 5 miliarde de lei vechi în timp ce bunurile salvate au fost apreciate la 2,5 miliarde de lei vechi. Anchetatorii au stabilit ulterior că focul a fost provocat de o mână criminală.
Potrivit comisarului Florina Crucianu de la IPJ Buzău, în cauză s-a întocmit dosar penal pentru distrugere, cercetările fiind continuate de polițiștii din Smeeni care trebuie să stabilească împrejurările în care s-a produs incendiul și, mai ales, cine este autorul.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.