Direcţia de Sănătate Publică Buzău a demarat o anchetă epidemiologică la Școala nr 11 din Buzău după ce conducerea Spitalului Județean din Buzău a informat instituţia că doi elevi de la clasa pregătitoare, step by step,  au ajuns la spital cu simptome specifice toxiinfecției alimentare.

Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scântei, mai mulți copii care urmează cursurile unei clase „step by step”  care iau masa, preparată de o firmă de catering, la unitatea de învățământ au prezentat miercuri  simptome specifice unei toxinfecții alimentare.

”Şapte dintre copii au reclamat vărsături ieri, doi au ajuns la UPU, apoi au fost transferaţi la Contagioase, unul a ajuns la medicul de familie, alţii sunt ţinuţi acasă pentru că au dureri abdominale. Vom lua legătura cu medicii de familie şi vom vedea dacă se confirmă diagnosticul. Am luat probe de la alimentele distribuite în ultimele 48 de ore, care au fost păstrate corect, am recoltat corn şi lapte care se distribuie la toată şcoala. Deocamdată, numim acest episod drept o gastroenterocolită. După ce vom avea o primă orientare de la laborator și după ce vom avea contacte cu medicii de familie ai copiilor care au lipsit  vom putea da un diagnostic. Nu este exclus sa fie un episod de enterită virală mai ales că incidenţa rotavirusului in populatia infantilă este foarte mare”, a declarat medicul epidemiolog Carmen Scântei, de la DSP Buzău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.