UPDATE: Momente extrem de grele pentru familiile celor patru piloți morți în accidentul aviatic de pe 5 iulie. Oamenii au luat acasă sicriele cu rămăşiţele celor dragi care au pierit după ce elicopterul în care se aflau s-a făcut una cu pământul în data de 5 iulie, o zi neagră pentru aviaţia din România. Cele patru sicrie au fost urcate în trei maşini militare şi duse spre locurile natale. Sicriele cu rămăşiţele celor doi mecanici de bord aflaţi în elicopterul morţii vor ajunge la Focşani, acolo unde cei doi vor fi înmormântaţi. Pilotul comandor Mitică Docuz va fi înmormântat în Buzău în timp ce trupul studentului mort în acelaşi accident aviatic va ajunge în Făgăraş, localitatea natală. A fost un moment extrem de greu pentru rudele celor decedaţi. Răpusă de durere, o femeie, ruda unuia dintre piloţii morţi a leşinat, fiind cărată pe braţe de un militar.

Ancheta în cazul accidentului aviatic de săptămâna trecută când un elicopter s-a prăbușit inexplicabil în apropierea localității Zoița este în plină desfășurare. Procurorii militari au dispus efectuarea unei constatări tehnico-științifice asupra epavei elicopterului care a fost ridicată și dusă deja în incinta unității militare de la Boboc. Totodată, anchetatorii vor să vadă ce fel de combustibil folosea aparatul de zbor, dat fiind că arderea acestuia a fost bruscă iar la locul catastofrei nu au existat urme de fum, ceea ce a îngreunat și mai mult identificarea locului unde s-a prăbușit elicopterul. Ca urmare, anchetatorii au dispus efectuarea unei constatări fizico-chimice asupra combustibililor.
În cauzĂ s-a procedat și la audierea martorilor iar la dosar urmează să fie depuse și rezultatele constatării biocriminalistice genetice efectuate în baza probelor ADN ridicate, se arată într-un comunicat al Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Un elicopter militar de antrenament aparţinând Bazei Boboc s-a prăbuşit, pe data de 5 iulie, în jurul orei 12.00, lângă Buzău, accidentul fiind semnalat la serviciul unic de urgenţă 112. Ministerul Apărării Naţionale a informat că este vorba despre un elicopter militar de tipul IAR 316 B al Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc.
La bordul elicopterului, care executa un zbor de antrenament, se aflau patru militari – trei membri ai echipajului şi un student din cadrul şcolii.
MApN a ordonat ca o comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene să înceapă o anchetă pentru cercetarea împrejurărilor producerii accidentului. Cercetările la fața locului în acest caz au fost efectuate o echipă formată din trei procurori militari de la Parchetul Militar Bucureşti şi Parchetul Militar Teritorial Bucureşti, împreună cu lucrători din Serviciul Criminalistic Judeţean Buzău.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.