Anchetă la Spitalul Județean de Urgență Buzău după ce doi medici s-au luat la bătaie, pe secție, sub ochii pacienților. Conducerea celei mai mari unități spitalicești din județ a luat atitudine după ce în week-end un conflict verbal între dr. Monica Ștefan de la Urgențe și dr. neurolog George Mâncu s-a transformat într-o veritabilă bătaie, spre uimirea și indignarea bolnavilor care se aflau la acea oră în spital.
”Este vorba despre un incident neplăcut petrecut în Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Buzău, care i-a avut ca protagonişti pe doi colegi implicaţi într-o altercaţie care a culminat şi cu elemente de agresiune fizică. Am luat hotărârea să demarăm rapid o anchetă internă”, a declarat azi managerul Spitalului Județean Buzău, Marius Anastasiu.
Conflictul dintre cei doi medici care fac obiectul anchetei demarate de conducerea Spitalului Județean de Urgență Buzău a avut loc sâmbătă dimineață. Din motive neelucidate încă, între cei doi ar fi izbucnit bătaia pentru ca mai apoi medicul Monica Ştefan să sune la 112 și să anunțe că a fost agresată de un medic care i-a dat un pumn în față și i-a smuls cercelul din ureche.
George Mîncu este rezident pe medicină de urgență într-o unitate spitalicească din Capitală și angajat la spitalul din Râmnicu Sărat în timp ce la spitalul din Buzău face două gărzi pe lună. Conflictul dintre cei doi s-a terminat după ce forţele de ordine au pătruns în încăpere şi l-au scos afară pe medicul violent pentru a se calma.
”La momentul acesta unul dintre colegi, cel care a iniţiat agresiunea, a fost eliberat din activitatea de gardă, urmînd ca marți să luăm hotărârea finală asupra încetării contractului de colaborare cu acest coleg care efectuează doar servicii de gardă, el aparţinînd altui spital din judeţ”, a adăugat dr. Anastasiu.
Şi Colegiul Medicilor s-a sesizat în acest caz şi va demara propria anchetă. ”Am convocat comisia de deontologie medicală, îi vom convoca şi pe cei doi actori din nefericire, să vedem părerile fiecăruia. Din punct de vedere profesional nu au fost probleme, din punct de vedere deontologic e o problemă”, a declarat azi dr. Ion Japie.
Și Poliția a intrat pe fir, după scandalul și bătaia dintre medici, oamenii legii demarând o anchetă după ce doctorul care pretinde că a fost agresat a făcut reclamație. Ancheta penală demarată se desfășoară sub aspectul infracţiunii de lovire şi alte violenţe.

Potrivit surselor, medicul neurolog care ar fi provocat incidentul ar avea ceva probleme de comportament și nu s-ar afla la primul scandal în care este implicat.  Marți, conducerea Spitalului Județean Buzău a programat o conferință de presă, pentru mai multe detalii despre acest caz iar noi vom reveni cu detalii!

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.