Lista cu candidații PDL pentru parlamentarele din iarnă este departe de a fi bătută în cuie, deși la finele săptămânii trecute, liderul organizației, deputatul Cezar Preda, anunța că în week-end vor fi stabilite toate numele iar ele vor rămâne definitive. Se pare însă că democrat liberalii au ceva probleme în identificarea candidaţilor cu cele mai mari şanse la parlamentarele din iarnă.
Surse din interiorul partidului susţin că în acest moment candidatura tânărului avocat Ciprian Ene, cel pe care miza atât de mult preşedintele PDL Buzău, Cezar Preda, este incertă. Se pare că Ene ar fi cerut un timp de gândire înainte de hotărârea finală dar și partidul ar mai medita asupra acestei variante. Avocatul Ciprian Ene ar trebui să candideze pe colegiul 6 Camera Deputaţilor, acolo unde pare că şi USL are ceva probleme, oscilînd între a-l nominaliza pentru alegerile din iarnă fie pe uneperistul Gabriel Oprea, fie pe Eugen Nicolicea.
Iar surprizele nu se opresc aici. În acest moment, nu mai este sigură nici candidatura fostului șef al Poștei Buzău, Raul Florescu, democrat liberalii căutând un candidat cu şanse mai mari care să-i poată face faţă fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Victor Mocanu, în cazul în care candidatura acestuia va fi acceptată de liderii USL de la București.
Surse din interiorul PDL Buzău spun că dacă nu va fi identificat un candidat care să abă şanse mai mari, se va merge, până la urmă, pe mâna lui Florescu.
Dincolo de cele două excepții, PDL Buzău pare că are candidaturile stabilite pentru alegerile din iarnă, partidul mergând pe mâna mai multor candidați la primării din județ, la alegerile din 10 iunie, dar și pe mâna actualilor parlamentari în funcție. Astfel, la Camera Deputaţilor, pe Colegiul 1 va intra în luptă candidatul PDL la Primăria Cislău în alegerile din 10 iunie, Ion Coman. Pe colegiul 2 a fost stabilit Gavril Văsîi, cel care în vară a pierdut scaunul de primar la Vintilă Vodă. Apoi, pe Colegiul 3, va candida Georgian Calotă, primarul comunei Baltă Albă în timp ce Colegiul 4 i-a revenit lui Valeriu Alecu, actualmente deputat pe acelaşi colegiu. Pe colegiul 5, la aceeaşi cameră, intră în luptă Florina Stoian, fosta şefă a învăţământului buzoian. În colegiul 7 este certă candidatura lui Cezar Preda, aspirant la al treilea mandat de parlamentar. În ce priveste candidaturile la Senat, PDL Buzău va merge pe mâna lui Viorel Constantinescu pe Colegiul 1 iar pe Colegiul 2, va candida fostul prefect de Buzău, Paul Beganu.

Cristina DINULESCU

2 COMENTARII

  1. Era imposibil ca istoria postdecembrista a alegerilor parlamentare sa dea un candidat la deputati atat de neimplicat in mizerii politice. Probabil ca d-l Ene si-a dat seama ca in lumea in care recent a intrat nu are ce cauta. Cu toate astea ar fi fost interesant sa vedem care ar fi fost reactia buzoienilor la adresa unui candidat ce nu poate fi caracterizat ca beizadea, mogul, interlop,, traseist politic e.t.c. Dar cu o floare oricum nu s-ar fi facut primavara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.