Spital Ramnicu Sarat

UPDATE: POliția Buzău a deschis dosar penal în acest caz pentru moarte suspectă. Cercetările vor fi continuate după primirea rezultatelor necropsiei.

Conducerea Spitalului Municipal Râmnicu Sărat face o anchetă în cazul unei femei de 40 de ani, mamă a 11 copii, care a murit la naşterea celui de-al doisprezecelea copil, rudele acuzându-l de malpraxis pe medicul care s-a ocupat de aceasta şi urmând să depună plângere la Colegiul Medicilor.

Iulian Moise din Slobozia Bradului, judeţul Vrancea, a declarat că soţia sa, în vârstă de 40 de ani, gravidă în luna a noua, a fost dusă la secţia de ginecologie a Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat, sâmbătă după-amiază, întrucât avea dureri.

În momentul în care a fost preluată de medic, femeia avea tensiunea foarte mare, motiv pentru care cadrele medicale au decis să-i facă o operaţie de cezariană.

Potrivit bărbatului, intervenţia ar fi decurs bine, iar femeia ar fi născut un băieţel sănătos, însă ulterior au apărut complicaţiile, ea suferind o hemoragie, medicii hotărând să o opereze din nou.

”Când am ajuns la spital, i-au luat tensiunea, mi-a zis că are 23. A sunat doctorul: «Avem o urgenţă, o gravidă cu tensiune 23». I-a făcut fişa, a trimis-o imediat la operaţie, după o oră a scos copilul, doctorul a ieşit din sală şi mi-a zis că e bine copilul, dar că e problemă că soţia mea a făcut hemoragie şi că nu se opreşte. Mi-a spus că, dacă nu reuşesc să oprească hemoragia, e nevoie de o a doua intervenţie. A băgat-o la a doua operaţie, când a ieşit, doctorul mi-a zis că nu crede că are şanse să scape, după o oră a ieşit şi mi-a zis că a murit. Mi-a spus că operaţia ar fi fost reuşită, dar când a vrut să o ia după masă să o pună pe targă pentru a o duce la salon a făcut stop cardiorespirator”, a declarat soţul femeii decedate.

Bărbatul a adăugat că va depune plângeri la Poliţie şi la Colegiul Medicilor.

”Au greşit, o să facem plângeri, nu putem lăsa lucrurile aşa, eu am adus-o sănătoasă, nu a suferit nicio boală, a făcut 11 copii pe cale normală, fără cezariană, nu a stat niciodată în spital. Au greşit, iar greşelile trebuie să se plătească, pentru ca alte mame să nu păţească ce a păţit soţia mea. Nu lăsăm lucrurile aşa”, a mai spus bărbatul.

Conducerea Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat a declanşat o anchetă în acest caz, fiind sesizat şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău.

”Noi suntem în curs de cercetare a acestui caz. S-a procedat conform protocoalelor, s-au anunţat organele competente, pentru a se găsi cauza morţii, respectiv Poliţia şi Serviciul de Medicină Legală. Din analiza foii de observaţie a protocolului operator, am constatat că cel puţin pentru momentul actual protocoale au fost respectate ”, a declarat, marţi, directorul medical al Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat, Felicia Vasile

Trupul neînsufleţit al femeii a fost dus la Serviciul de Medicină Legală Buzău, iar în urma necropsiei se va stabili diagnosticul care a dus la decesul acesteia.

Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.