Portofel-cu-bani

Un angajat civil al unei unități militare a fost prins în flagrant în timp ce mituia un polițist, angajat al IPJ Buzău în cadrul unui post de Poliție comunală. Mituitorul a fost surprins în momentul în care îi înmâna 1000 de lei omului legii, în fapt cel care a sesizat ce avea să se întâmple fiind organizat un flagrant.
În schimbul acestei sume, polițistul avea să nu-și îndeplinească în mod corespunzător atribuțiile de serviciu, în sensul de a facilita obținerea unei soluții favorabile într-un dosar penal în care suspectul este cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului. Față de mituitor, imediat după flagrant, a fost pusă în mișcare acțiunea penală, acesta urmând a fi cercetat pentru dare de mită.
”Lucrătorii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Buzău, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău l-au prins în flagrant pe B.C.S., personal civil angajat al unei unități militare, în timp ce oferea suma de 1000 lei unui agent de poliție din cadrul unui Post de poliție comunală – I.P.J. Buzău, pentru ca acesta să nu-și îndeplinească în mod corespunzător atribuțiile de serviciu, în sensul de a facilita obținerea unei soluții favorabile într-un dosar penal în care suspectul este cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prev. și ped. de art. 336 C.P.
Flagrantul a fost organizat în urma denunţului depus de poliţist la Direcţia Generală Anticorupţie – S.J.A. Buzău și s-a realizat la sediul Postului de Poliţie Comunală.
Faţă de B.C.S. a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 290, alin. 1 Cod Penal, cu referire la art. 6 din Legea nr. 78 / 2000, cercetările continuând cu inculpatul în stare de libertate”, se arată într-un comunicat remis de DGA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.