Angajații Consiliului Județean Buzău și din instituțiile subordonate s-au strâns, luni dimineață, în holul instituției pentru a dona sânge într-o perioadă extrem de dificilă în care numărul donatorilor s-a redus simțitor iar nevoia de lichid vital este tot mai mare. Angajații Centrului de Transfuzii au venit la Consiliul Județean cu toată logistica necesară recoltării de sânge iar  angajații care și-au manifestat dorința de a dona au putut să o facă chiar la locul de muncă.

„Cred ca este o acțiune prin care noi oamenii realizăm și încercăm să fim mai buni și să facem o bucurie și un dar pentru cei care sunt în suferință și au nevoie de sânge. Mă bucur foarte mult că această acțiune de donare de sânge nu a venit de la mine ci de la o mare parte a angajaților din Consiliul Județean și vreau să le mulțumesc pe această cale și să invit cât mai multă lume să doneze . Prin acest gest oferim o șansă vitală pentru semenii noștri. Sper că acest gest  să poată să aducă un licăr de speranță pentru mulți dintre cei care au astăzi nevoie de sânge”, a spus Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău -Neagu.

La rândul său medicul Adriana Crăciun a apreciat gestul angajaților Consiliului Județean venit într-o perioadă în care nevoia de sânge este din ce în ce mai mare și numărul donatorilor tot mai mic.

„O zi deosebit de frumoasă pentru Centrul de Transfuzii Buzău. Suntem încântați că suntem la Consiliul Județean aici unde am fost invitați pentru că personalul instituției a hotărât să dăruiască în ajunul sărbătorilor o picătură de sânge pentru a fi aproape de cei aflați în suferință. Este un gest absolut onorant și sperăm să fie un exemplu pentru toți cetățenii județului. Sperăm să facem sărbătorile comunității buzoiene cât mai liniștite și sângele care se donează zilele acestea să vină în ajutorul celor care sunt în spitale. Numărul donatorilor a scăzut foarte mult și suntem obligați practic să mergem acolo unde sunt donatori în toate colțurile județului” a spus medicul Adrian Crăciun, directorul Centrului de Transfuzii Buzău.

Și tot în spiritul sărbătorilor care stau să vină angajații Consiliului Județean care vor primi, conform legii,  bonuri valorice pentru sângele donat au hotărât să doneze aceste bonuri pentru achiziția de alimente pentru persoanele vulnerabile din județ.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.