Fetele

Era clar că meciul de la Castellon nu va mai fi la fel de ușor precum cel de vineri, de la debutul CM, dar nici nu cred că erau sceptici care să nu spere la o victorie a Naționalei feminine. Și, da, Kazahstanul a fost o nucă tare, nu s-au mai dat goluri pe bandă rulantă precum contra Iranului, vorbim de prima parte, tricolorele reușind doar trei goluri în primele zece minute de joc!

Dar cei aproximativ 1000 de românași care au venit din toată regiunea valenciană pentru acest meci au cântat în permanență și au scandat cu speranța unei victorii frumoase. Iulia Dumanska și-a intrat în mână la jumătatea primei reprize, iar Nicoleta Dincă, extrema venită de la Bistrița, a înscris de trei ori la rând pentru o diferență liniștitoare de patru goluri. Apoi și Andreea noastră (Rotaru) a venit cu o dublă, jocul a fost tot timpul în controlul gălbioarelor.

Mădălina Zamfirescu își făcea bine treaba în apărare, Alina Ilie dădea și gol, dar și pase pe la spate pentru extrema de pe partea ei, doar că aceasta (Chiper) ratează de două ori în două minute. Cinci goluri era diferența la pauză (14-9), iar meciul era clar unul fără istoric. Antrenorii urmau să folosească toate jucătoarele de pe bancă, nu conta dacă se câștiga la două goluri sau la zece, importantă era doar victoria. Realizată în cele din urmă la peste 20 de lungimi (38-17) și, ce a fost foarte important, fără alte accidentări grave așa cum a pățit-o Oana Borș în partida de săptămâna trecută. Meciul de marți seară (21,45 în România) contra Norvegiei va fi adevăratul examen de maturitate al acestei reprezentative, care va trebui să se obișnuiască de-acum înainte să se descurce și fără geniul Cristinei Neagu. Compatrioții din tribune, chiar dacă vor merge la locurile de muncă în acea zi, au promis să fie prezenți și să-și susțină favoritele! Hai România!

Băieții

Cât despre meciul de la Alexandria, vai de noi câte emoții! O primă repriză realmente catastrofală (12-6 pentru gazde) și ratări la foc automat ale tuturor jucătorilor lui Pero Milosevic.

Nu se vedea absolut nimic în teren, iar oficialii noștri erau roșii de furie din cauza neputinței “lupilor”. “Discuțiile de la pauză și modul în care au gestionat momente bune ale părții secunde, forma fantastică a lui Babasafari și organizarea aproape perfecta a apărării, toate au fost argumente care ne duceau cu gândul că am putea pleca neînvinși”, ne spunea președintele Băducu pe drumul de întoarcere spre casă. “Știam că Baba e un portar fenomenal, știam ce-i poate pielea lui Vojvodic, că doar e dublu câștigător al Champions League, dar ce au făcut băieții ăștia, pfoaiiii… Realmente i-au tras după ei și pe colegi, iar Zavi Dumitrana și Liviu Mironescu au fructificat sută la sută șansele de gol, plus Glendza, care, în ciuda ratărilor de la 9m, a transformat cu sânge rece tot ce a avut de la punctul de penalitate. Plus golul din ultimele secunde care ne-a urcat din infern direct în paradis, deși poate exagerez un pic, fiind vorba de un meci cu o echipă din subsolul clasamentului, dar dacă plecam și de aici învinși nici nu vreau să mă gândesc câte discuții aiurea ar fi apărut în jurul acestei familii care înseamnă HC Buzău”, a încheiat oficialul haitei. Trebuie spus că pentru meciul de duminica viitoare, din sala “Romeo Iamandi”, se pregătește reluarea acțiunii de strângere de jucării de pluș pentru copii din familii defavorizate și centre de plasament. Vom reveni zilnic, începând de mâine, cu amănunte despre punerea în practică a acestei idei frumoase.

Marian Durlea/Giorgio Ivan (texte)

Costel Lambru (foto & video)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.