Poștașii din Buzău și Râmnicu Sărat au întrerupt  activitatea marți dimineață între orele 6.00 și 8.30 în semn de protest față de salariile mici și de nesiguranța locurilor de muncă în condițiile în care în ultimii ani mai multe oficii poștale au fost desființate.

Potrivit liderului de sindicat al poştaşilor din Buzău, Ion Bogdan, angajaţii Poștei au reluat activitatea în jurul orei 8.30 după ce au discutat despre revendicările lor cu conducerea sucursalei buzoiene.

„După 6 luni de negocieri cu Ministerul Comunicațiilor și cu Poșta  am constatat că nu au existat decât vorbe goale și nu am primit nici o creștere salarială. Pentru o bună desfășurare a activității poștale în județ cursele trebuiau să plece dimineață între orele 6.30-7.00. Am întrerupt lucrul mai bine de două ore  semn de protest și l-am reluat după ce am discutat cu conducerea sucursalei buzoiene”, a declarat Ion Bogdan, liderul de sindicat al poștașilor din Buzău.

După ora 8.30 activitatea în oficiile poștale a revenit la normal. Angajații Poștei se tem de noi disponibilizări după ce Poșta a pierdut contracte mari pe care le avea cu  diverși clienți. La Buzău, Poșta a avut peste 700 de angajați iar în prezent numărul acestora abia sare de 500. În condițiile în care veniturile instituției sunt tot mai mici în urma pierderii unor contracte cu clienți importanți, oamenii se tem că anul viitor să nu vină cu noi disponibilizări.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.