Directorul Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian, a intrat în vizorul inspectorilor de integritate care susțin că managerul celei mai mari unități spitalicești din Buzău s-ar fi aflat la un moment dat în incompatibilitate. Este vorba despre o scurtă perioadă de timp, de mai puțin de două luni, timp în care Damian ar fi fost și manager la spital dar și director al firmei Romarta. Potrivit Agenției Naționale de Integritate, Claudiu Damian a încălcat legea în momentul în care s-a aflat pe ambele posturi de conducere.

”Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat si de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris”, se arată în informarea ANI.
Conform agenției, până acum, Claudiu Damian nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.
Pe de altă parte, contactat de Observatorul buzoian, directorul Spitalului Județean, Claudiu Damian, a declarat că incompatibilitatea despre care vorbește ANI s-a produs, fără voința sa, în momentul în care a fost desemnat manager al unității medicale. Totul a fost pe repede înainte întrucât spitalul rămăsese fără manager , iar Damian nu ar fi putut să-și exercite perioada de preaviz la locul de muncă unde fusese înainte de desemnarea la vîrful unității medicale.
”Pentru că numirea mea în funcția de manager al Spitalului Județean a venit pe neașteptate, nu am putut să-mi exercit perioada de preaviz și câteva săptămâni am mers timp de două ore după program pentru a face predarea de gestiune la firma de la care am plecat. Voi contesta negreșit decizia ANI pentru că nu consider că am încălcat legea, așa cum mi se imput[”, a declarat Claudiu Damian, directorul Spitalului Județean Buzău.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.