Săptămâna trecută, s-a desfăşurat la Alba Iulia, Congresul  Internaţional de Turism Rural, cu tema ”Turismul rural – un instrument pentru construirea identităţii şi o şansă pentru standardele de calitate”,  eveniment la care au participat peste 100 de invitaţi din Spania, Grecia, Ungaria, Polonia, Franţa, Belgia, Italia şi Israel.
În cadrul evenimentului, găzduit pentru prima dată în România, în organizarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural din România (ANTREC Romania), în parteneriat cu Federaţia Europeană de Turism Rural (EUROGITES) şi sub înaltul patronaj al Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT) s-au prezentat strategiile de dezvoltare ale turismului rural adoptate de diversele organizații participante la congres.

Buzăul a fost reprezentat la Congres, de filiala locală a ANTREC Buzău care a prezentat invitaților oferta turistică rurală a județului, în cadrul expoziției gastronomice fiind la rang de cinste produsele tradiționale ale Buzăului precum  Cârnații de Pleșcoi, Babicul, Covrigi de Buzău sau Tămâioasa de Pietroasele. De asemenea, meșterii populari,  Ioana Matei si Dragoș Potecașu au făcut demonstrații de m[iestrie spre încântarea oaspeților veniți din toate colțurile lumii. Totodată, membrii ANTREC Buzău au distribuit participanților materiale de promovare a județului.
Congresul Internaţional de Turism Rural de la Alba Iulia s-a încheiat cu adoptarea unei declaraţii a instituţiilor locale, naţionale, regionale şi internaţionale implicate. Declaraţia are şapte puncte şi sintetizează concluziile întâlnirii şi angajamentul de a continua colaborarea cu organismele internaţionale şi regionale din domeniul turismului, în general, şi al turismului rural, în special, în scopul promovării potenţialului turismului rural şi al atragerii unui număr sporit de turişti atât pe plan intern, cât şi pe plan internaţional.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.