Bazin Olimpic-18

Apa din Bazinul Olimpic este propice scăldatului și nu pune în pericol sănătatea clienților. Este concluzia la care a ajuns Direcția de Sănătate Publică după efectuarea unui control la Aqua Center Buzău.
Proba de apă prelevată de Direcția de Sănătate Publică Buzău de la Bazinul Olimpic se încadrează în prevederile Ordinului Ministerului Sănătății. Concluzia este prezentată în răspunsul DSP ca urmare a adresei înaintate de Consiliul Județean Buzău în data de 5 martie.
Potrivit DSP, la momentul controlului apa din bazin era limpede și determinarea clorului rezidual liber cu trusa mobilă a evidențiat o concentrație de 0,5 mg clor/l de apă, valoare conformă cu normele sanitare în vigoare.
De asemenea, Direcția de Sănătate Publică notează că substanțele folosite pentru tratarea apei de bazin sunt notificate pe site-ul Ministerului Sănătății, conform legislației în vigoare. La data controlului, temperatura apei de bazin măsurată de reprezentanții DSP Buzău era de 29,9 grade Celsius.
Totodată, responsabilii Direcției de Sănătate Publică mai arată că starea de curățenie a bazinului și a anexelor sale este corespunzătoare, vestiarele, grupurile sanitare și dușurile sunt suficiente ca număr, curate și dezinfectate, dotate și întreținute corespunzător, fără riscuri pentru sănătatea utilizatorilor.
Pentru a controla constanța parametrilor, DSP a mai recoltat, luni, 11 martie, încă un set de probe de apă din bazin pe care urmează să le analizeze în zilele următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.