foto:dcnews.ro

Apa, sursa vieţii, la un pas să intre în categoria sursă sigură de boală. Asta după ce pe rafturile unui lanţ de hypermarketuri din ţară au fost descoperiţi mii de litri de apă plată contaminată. Sute de bidoane pline au fost retrase de la vânzare din 20 de judeţe ale ţării.

De la Buzău, medicii sanitar-veterinari au scos de la vânzare în ultimul moment peste 100 de bidoane a cinci litri cu apă plată contaminată. Specialiştii dau asigurări că operaţiunea de confiscare a mărfii cu probleme s-a realizat înainte ca ea să ajungă pe rafturi şi apoi în coşurile cumpărătorilor.
Aceiași specialiști susţin că apa retrasă de pe piaţă avea o încărcătura biologică peste limita admisă. Apa era importată de un lanţ de hypermarketuri, iar primele probleme au fost descoperite la Botoşani. Firma care producea apa respectivă a constatat la un control că produsul are o încărcătură biologică peste limita admisă şi a anunţat Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Aceştia au transmis alertă naţională la toate Directiile Sanitar Veterinare să vadă dacă în hypermarketuri mai sunt sticle cu apă contaminată din lotul respectiv. La Buzău, problema pare să fi fost ţinută sub control de conducerea DSV care dă asigurări că apa cu probleme nu a ajuns să fie consumată. Din nou, directorul adjunct al instituţiei, Ciprian Botezatu
”La nivelul județului Buzău nu sunt motive de îngrijorare. Apa incriminată a fost descoperită și la Buzău într-o cantitate destul de mică dar era deja scoasă de la comercializare de respectivul agent economic. Noi am sigilat lotul respectiv și l-au retransmis colegilor de la Prahova care au inițiat alerta. Vreau să anunț locuitorii județului Buzău că nu sunt motive de îngrijorare sau panică și că pot consuma liniștiți apă minerală și apă plată care sunt îmbuteliate și vândute la nivelul județului Buzău”, a declarat directorul adjunct al DSV Buzău, Ciprian Botezatu.
Oficialii DSV susţin că, în acest moment, nu mai există pe piaţa locală niciun litru de apă plată neconformă.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.