Hotărârea Consiliului Local Municipal de majorare a salariilor angajaților Regiei Autonome Municipale va fi tranșată în justiție. Deși prefectul Paul Beganu declara în urmă cu o săptămână că Instituția Prefectului a ajuns la un consens cu primarul Constantin Boșcodeală iar acesta va propune revocarea hotărârii prin care angajații RAM ar urma să primească mai mulți bani la salariu, acest lucru nu s-a intâmplat.
În ultima ședință din acest an a Consiliului Local Municipal, edilul Constantin Boșcodeală a explicat că hotărârea adoptată în urmă cu o lună nu poate fi revocată pentru că, pe lângă creșterea salariilor angajaților, mai conține și alte prevederi legate de modificarea bugetului Regiei.
„ Proiectul de hotărâre nu poate fi revocat pentru că el ține de rectificarea bugetară de venituri. În privința chestiunii singulare legată de salarii, aceasta s-a amânat, s-a făcut până la votarea bugetului RAM pentru anul viitor când o vom pune în corelație cu legislația din Legea Bugetului de Stat apărută în această lună. Deci acel punct pentru care hotărârea a fost atacată de prefect nu a fost pus în aplicare dar rectificarea bugetului trebuia făcută pentru că veniturile Regiei au fost mai mici ca urmare a scăderii prețului la gigacalorie”, a declarat primarul Constantin Boșcodeală.
La ultima ședință a Consiliului Municipal desfășurată astăzi au participat atât conducerea Regiei Autonome Municipale cât și o serie de sindicaliști din cadrul Regiei. Mai mult, directorul RAM, Constantin Tacea a ținut să precizeze că de măririle salariale prevăzute în hotărârea de Consiliu Local adoptată în luna noiembrie nu vor beneficia decât acei angajați care au salariile mici sau care nu au mai avut majorări de mai bine de un an.
Chiar și așa, ultimul cuvânt în această problemă îl va avea instanța de judecată. Prefectul Paul Beganu s-a adresat deja instanței de Contencios Administrativ cu privire la hotărârea adoptată la finalul lunii noiembrie iar un prim termen de judecată este fixat la începutul anului 2012.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/12/Constantin-BOSCODEALA2.mp3|titles=Constantin BOSCODEALA]

1 COMENTARIU

  1. E extraordinar ! Nu se mai poate asa ceva ! Suntem in Europa anului 2011 !

    Salarii umflate , din banii nostri , ai tuturor , ai buzoienilor!

    Pana cand domnilor ? Nu mi se pare normal sa creasca , ba chiar ar trebui sa scada cu cc 30-40% , ca de , au de unde . Salariile sunt uriase, iar noi prostii de contribuabili platim . Numai amintiti-va facturile pe care le primim acasa , sunt imense !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.