Banii cheltuiți în perioada epidemiei de coronavirus pentru achiziția de aparatură medicală vor fi recuperați din fonduri europene. Consilierii Județeni au aprobat, luni, un proiect pentru a putea obține fondurile necesare prin Programul Operațional Regional iar cel mai probabil în toamna acestui an se va obține și finanțarea necesară.

„A fost o hotărâre de Guvern ca o mare parte din fondurile alocate pentru aparatură medicală să se poată recupera acei bani prin fonduri europene. Aplicantul principal suntem noi, Consiliul Județean pentru că sunt niște cutume care trebuie făcute, documentația este gata, o depunem și undeva în octombrie-noiembrie se vor recupera acești bani. Între timp a fost și un control al Curții de Conturi unde s-a verificat legalitatea achizițiilor, prețuri etc și atât Consiliul județean cât și cei de spital și DPDC nu au avut nici un fel de problemă deci vom recupera banii investiți”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Până la sosirea acestor Consiliul Județean spune că va asigura din surse proprii fondurile necesare achiziției de aparatură medicală.

„S-au achiziționat de către Spital niște ventilatoare care trebuia achiziționate, banii de la Guvern nu au venit încă, aceste ventilatoare trebuie achitate iar noi Consiliul Județean vom aloca banii Spitalului Județean și îi vom recupera ulterior”, a mai spus Neagu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.