Consilierii municipali au dat, astăzi, undă verde proiectului de asociere a municipalității pe o perioadă de cinci ani cu cluburile sportive Gloria Buzău și HCM Buzău. Prin hotărârea aleșilor locali, Primăria va putea finanța echipele reprezentative de fotbal și handbal ale județului, iar  pentru acest an calendaristic, echipele HCM Buzău  și Gloria Buzău vor beneficia de 1, 5 miliarde și respectiv 8 miliarde de lei vechi, bani din bugetul municipiului Buzău.

Primarul Constantin Boșcodeală spune că asocierea era indispensabilă celor două cluburi cu tradiție în sportul buzoian pentru a putea supraviețui crizei financiare. Pe de altă parte, Boșcodeală dă de înțeles că pentru a beneficia de banii de la bugetul local, cele două cluburi vor trebui să-și demonstreze valoarea.

”În vederea trecerii peste această perioadă de criză, se propune asocierea pe cinci ani cu finanțare din bugetul local. Nu vă ascund că obiectivele ce se vor propune pentru anul viitor în cadrul acestei asocieri, în afară de sprijinirea activității sportive, este ajungerea, din nou, în primul eșalon atât la fotbal cât și la handbal”, a  afirmat primarul Constantin Boșcodeală.

Asocierea Primăriei cu cele două cluburi sportive va permite municipalității să ia parte și la deciziile administrative ale  echipelor nu doar să dea banii, cum se întâmpla până acum.

”Am avut neșansa, la ambele cluburi, să nu avem o reușită cu investitorii privați și tocmai lipsa acestor investitori privați a determinat municipalitatea să facă aceeastă asociere. Dacă ar fi investitori privați, situația ar fi rezolvată și nu am mai avea nici o problemă. Prin aceeastă asociere, încercăm să intrăm puțin și în administrarea clubului ca să îi putem conduce la o reușită”, a încheiat edilul-șef,  Constantin Boșcodeală.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/05/Constantin-Boscodeala2.mp3|titles=Constantin Boscodeala]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.