politisti 002
Polițiștii buzoieni vor fi la datorie în zilele de Paște. Conducerea Inspectoratului de Poliție Buzău a mobilizat pentru zilele de sărbătoare peste 280 de oameni în uniformă, care vor acționa pentru înlăturarea infractorilor din zonele aglomerate: din piețe ori biserici, dar vor veghea și ca traficul să nu se transforme într-un vis urât, în aceste zile.
Astfel, pentru prevenirea manifestărilor antisociale, a infracţiunilor cu violenţă şi furturilor, o atenţie deosebită este acordată locurilor aglomerate, respectiv pieţelor şi târgurilor, precum şi zonelor unde urmează a se desfăşura slujbe religioase, activităţi cultural-sportive şi zonelor de agrement.
Se va urmări cu preponderenţă prevenirea stărilor conflictuale, identificarea persoanelor cu un comportament turbulent, prevenirea furturilor din buzunare, de şi din autovehicule sau a altor acte ce pot aduce atingere bunurilor, integrităţii şi sănătăţii persoanei sau de natură să perturbe desfăşurarea normală a manifestărilor religioase.
Poliţiştii din sistemul de siguranţă publică verifică modul în care se execută activitatea de pază la obiectivele incluse în itinerariile de patrulare de pe raza de competenţă, în mod special la cele care colectează şi transportă importante valori monetare, în scopul prevenirii evenimentelor negative.
Prin măsurile de ordine dispuse, se urmăreşte şi asigurarea unei intervenţii rapide şi eficiente ori de câte ori este sesizat un incident sau atunci când situaţia impune.
Efectivele din cadrul formaţiunilor de Poliţie Rutieră vor acţiona pe traseele de acces către zonele aglomerate şi pe drumurile ce tranzitează localităţile buzoiene, cu preponderenţă în partea a doua a zilei şi pe timpul nopţii, pentru combaterea principalelor abateri generatoare de accidente de circulaţie – indisciplina pietonală, viteza excesivă sau neadaptată condiţiilor de drum – pentru depistarea şi scoaterea din trafic a şoferilor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, precum şi pentru înlăturarea tuturor celorlalte stări de pericol ce se pot crea pe fondul încălcării normelor rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.