VotareLocale-3
Duminică, la Buzău sunt așteptați la urne un număr de 398.483 de cetățeni cu drept de vot din care 192.383 sunt bărbați iar 206.100 femei. Ei își vor putea alege candidații preferați pentru alegerile europarlamentare în 427 de secții de votare amenajate în întreg județul. Concomitent cu alegerile europarlamentare într-un oraș și alte trei comune peste 18.000 de oameni sunt așteptați să își aleagă, după caz primarul sau consilierii locali acolo unde Consiliile Locale au fost dizolvate ca urmare a unor neînțelegeri.
Astfel în orașul Pogoanele 6.214 alegatori șunt așteptați în 4 secții de votare pentru a-și alege un nou Consiliul Local. Liste de consilieri au depus patru formaţiuni politice respectiv PSD, PNL, PDL și PMP dar în deliberativul din Pogoanele își doresc să intre și doi candidați independenți Gheorghe Popa şi Mircea Popescu.
În comuna Calvini 3.456 de alegatori sunt așteptați în patru secții de votare să își aleagă un nou deliberativ local cu membri a nouă formațiuni politice Partida Romilor “Pro Europa”, ACDR, PP-DD, PSD, PDL, PNL, UNPR, PC și PDS.
La Valea Râmnicului pe locul rămas vacant după decesul liberalului Ion Sandu se vor înfrunta nu mai puțin de 6 candidați. Este vorba despre Marian Galbenu de la PSD, Valentin Urloiu de la PNL, Silvi Mireuță-PP-DD, Dorinel Militaru-PMP, Marin Jurubiță-PDL și Ștefan Burlacu din PRM. La Valea Râmnicului vor fi amenajate 3 secții de votare și vor fi așteptai la urne 4.756 de alegători atât la alegerile parțiale locale cât și la cele europarlamentare.
În comuna Ziduri vor fi amenajate 6 secții de votare în care sunt așteptați la urne 3.718. EI vor trebui să își aleagă un nou primar pe locul rămas liber după decesul lui Dumitru Tesloveanu. Candidații înscriși în cursă sunt Nicolae Nedelcu – PSD, Mihăiță Iordache – PDL, Constantin Mihai – PNL şi Ionel Munteanu – PP-DD.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.