Protest Profesori-5
Peste 200 de dascăli buzoieni sunt așteptați să picheteze sediul Prefecturii marți, între orele 12.00-14.00, în încercarea de a-și obține o serie de drepturi solicitate de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ. Concomitent cu protestul de la Buzău se vor organiza acțiuni de pichetare a sediilor prefecturilor în toată țara iar în București sindicaliștii din învățământ se vor aduna în fața Guvernului.

Principalele revendicări sunt ale dascălilor :

I. Modificarea sistemului de salarizare a personalului nedidactic, prin scoterea sporului de vechime din salariul de bază.
II. Elaborarea în regim de urgenţă, a Regulamentului privind stabilirea locurilor de muncă, categoriile de personal, mărimea concretă a sporului pentru condiţii de muncă, precum şi condiţiile de acordare a acestuia.
III.Modificarea salarizării personalului didactic de predare şi didactic auxiliar, astfel încât într-un interval de 3 ani (în perioada 2015-2017) să se asigure o creştere cu 33% a salariilor acestor categorii de personal, aşa cum a fost stabilită prin Legea 221/2008.
IV.Regândirea programelor şcolare şi a sistemului de evaluare a elevilor la toate nivelurile cu accent pe latura formativă a elevilor.
V. Elaborarea unei hotărâri de guvern pentru decontarea integrală şi la timp a cheltuielilor de transport (navetă) pentru personalul din învăţământ.
VI.Modificarea în regim de urgenţă a Legii Educatiei Naţionale cu privire la: – componenţa consiliului de administraţie;
– eliminarea finanţării ,,per elev/ preşcolar”;
– reducerea normei didactice a cadrelor didactice cu gradul didactic I şi peste 25 de ani vechime;
– recunoaşterea calităţii de educator/educatoare, învăţător/învăţătoare, fără obligaţia de a finaliza studiile universitare de licenţă;
– pensionarea la cerere, pentru limită de vârstă, cu trei ani înainte de limitele de vârstă prevăzute de legislaţia pensiilor.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.