Un număr de 29 de unităţi de învăţământ de pe raza judeţului Buzău vor funcţiona şi anul acesta în spaţii improprii. Este vorba despre şcoli şi grădiniţe din mediul rural care vor funcţiona în locaţii  improvizate, în spaţii care nu au nici o legătură cu noţiunea de şcoală. De pildă, preşcolarii din Maxenu vor merge la grădiniţa amenajată în căminul cultural din localitate, acolo unde în week-end au loc petreceri, nunţi ori aniversări.

Alte unităţi de învăţământ vor funcţiona în sedii de primărie ori localuri vechi.

„Există şi anul acesta spaţii improprii în care vor învăţa copii, în cămine culturale, în primării, localuri mai vechi. Conducerile şcolilor şi administraţiile locale au găsit soluţii alternative dar fără să asigure şi condiţiile pentru autorizarea sanitară. Sunt 29 de unităţi amenajate în spaţii impropii”, a declarat astăzi şeful IŞJ Buzău, profesorul Dumitru Ene.

În ce priveşte, procentul şcolilor autorizare sanitar, judeţul Buzău stă ceva mai bine comparativ cu alte judeţe. Aproape 80 la sută din unităţile de învăţământ de pe raza judeţului au aviz sanitar de funcţionare.

„Avem încă unităţi şcolare care nu pot fi autorizate iar elevii vor învăţa în spaţii improprii. Din 671 de unităţi, 530 au autorizaţie ceea ce înseamnă aproape 80 la sută.   112 au depus documentaţia în vederea autorizării ceea ce înseamnă 17 la sută iar 29 reprezentând 5 la sută nu pot fi autorizate. Nu există apă curentă în localităţile în care există aceste şcoli neautorizate şi, în continuare, unele unităţi au grupuri sanitare necorespunzătoare”, a adăugat Dumitru Ene.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.