Primarul Minicipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, a adresat astăzi un mesaj părinților, elevilor dar și cadrelor didactice, la debutul unui nou an școlar. Edilul-șef buzoian dorește astfel să-i asigure pe buzoienii implicați în procesul de învățământ că acesta reprezintă una dintre prioritățile administrației locale. Puteți citi mai jos mesajul adresat de primarul Constantin Boșcodeală:

 

 

Dragi elevi,

Stimați părinți,

Doamnelor și domnilor directori,

Doamnelor și domnilor profesori, învățători și educatoare,

 

Vă salut deopotrivă astăzi la deschiderea unui nou an școlar și tuturor vă urez succes în activitatea dumneavoastră, fie în învățământul preșcolar, primar, gimnazial sau liceal. Mărturisesc că trăiesc cu aceeași intensitate, dintotdeauna, această zi, a începutului de an școlar, cu atât mai mult în acest an deoarece băiețelul meu mijlociu a început cursurile clasei I la Școala nr.11 din municipiu, iar băiețelul cel mic, la Grădinița cu Program Prelungit nr.1. Prima zi de școală ramâne, însă, o zi a bucuriei și a emoției, pentru că, indiferent de an și de vârstă, reprezintă, de fapt, un nou început pentru noi toți, elevi, părinți și dascăli.

Vă asigur că administrația locală, așa cum a procedat în ultimii 16 ani, pune pe primul loc învățământul, asigurarea bazei materiale pentru fiecare unitate de învățământ din municipiu, dar și asigurarea siguranței elevilor în școli și în zonele din imediata apropiere. Unul dintre cele mai importante proiecte ale Primăriei din ultimii ani a fost modernizarea școlilor din oraș. Astăzi, elevii din Buzău au parte de unele dintre cele mai bune condiții de studiu din toată țara, iar colegiile noastre sunt în continuare în fruntea clasamentelor naționale, atât din punct de vedere al condițiilor de educație, cât și al performanțelor școlare ale elevilor. De asemenea, în calitate de primar al municipiului Buzău sunt alături de toți dascălii, pe care îi rog să pună suflet în activitatea lor și să-și facă datoria cu aceeași dăruire pentru ca buzoienii să fie cei mai buni cursanți ai universităților din țară și străinătate. La rândul meu, o să fac toate eforturile pentru asigurarea unei salarizări decente și pentru depolitizarea totală a învățământului buzoian, iar funcțiile de conducere să fie ocupate exclusiv de cei competenți și buni manageri administrativi.

Vreau ca România să devină cu adevărat acea țară în care elevii să fie bine educați, profesorii să fie salarizați decent, iar părinții să aibă venituri suficiente, astfel încât școala să nu devină o povară.  O comunitate solidă e clădită pe respectul față de școală și trebuie să știți că trăiți într-un oraș în care performanța școlară e respectată și răsplătită.

Cu deosebit respect,

Primarul Municipiului Buzău,

dr. ing. Constantin Boșcodeală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.